2024-02-01 37 浏览
📍金饭馆贰·零 肉饼·焗饭专门店(旺角)见到佢八点几九点,佢都仲keep住入客,生意咁好,嘢食就肯定唔会差啦,一入到入边环境布置得非常之靓,感觉都几新潮🥢黑松露墨鱼肉饼饭一上枱就已经闻到淡淡黑松露味,钟意食黑松露嘅人走唔甩,肉饼都十分有惊喜,不但肉汁Juicy而且仲非常厚身,入边仲有大大粒烟烟韧韧嘅墨鱼肉同埋翠玉瓜粒去增加佢嘅口感,成件事升华晒,枱面上佢亦都供应自家制嘅豉油同埋猪油,加埋落去个饭配埋侧边只太阳蛋啲蛋汁,送饭一流👍🏻🥢蜜桃鲜茄焗猪扒饭港式焗猪扒饭,必定系配炒饭底,然而佢哋呢个焗猪扒饭嘅炒饭底系非常之出色,金黄色粒粒分明松散,完美演绎咗炒饭底,配埋佢个蕃茄汁,简直一流,而且估唔到黄挑配焗猪扒饭系咁夹,甜而不漏,反而我觉得仲啱啱好,最重要嘅系佢啲猪扒又大块又多,仲要非常之嫩口,腌制嘅时候应该做咗唔少功夫,所以整体做到非常之完美🥰🥢即炸三宝丸咁佢就有牛丸、贡丸同埋墨鱼丸,上菜嘅时候仲会配埋沙嗲汁,沙嗲汁有淡淡嘅花生香味,同埋啲三宝丸一齐食都非常之惹味㗎😋 呢间舖头整体而言,系一间非常之高质嘅港式茶餐厅,嘢食质素非常之高,十分值得推介👍🏻👍🏻👍🏻
📍金饭馆贰·零 肉饼·焗饭专门店(旺角)

🥢黑松露墨鱼肉饼饭

🥢蜜桃鲜茄焗猪扒饭