2024-03-01 10 浏览
以前去T Town 嘅天鸟居酒屋都系食寿司/日本料理,觉得几高质。最近睇到佢推出100分钟任食火锅放题,即刻试试佢。佢有4款套餐、9款汤底任选配搭,我哋今次就拣咗美国牛颈脊套餐,汤底方面就拣咗招牌胡椒猪骨同椰子鸡鸳鸯锅。拣得美国牛颈脊套餐,率先就试佢嘅2款牛肉一美国牛颈脊&美国牛板腱。牛颈脊系厚身肉切,牛肉爽口,就算煮耐少少肉质都唔靭,好味👍🏻而牛板腱都唔输,脂肪分布均匀,食落一啲都唔油腻。招牌胡椒猪骨嘅胡椒味极香,但又唔会好辣同呛口 ,加左个索汤汁嘅响铃同公仔面,吸晒浓汤精华,味道即刻升级咗。而椰子鸡系清香椰子味,适合想清清地食火锅嘅朋友。呢度系用QR code 落单,自己可以喺酱料区调酱,饮品任拎,啤酒同清酒都可以任饮!仲有叫佐酒小食,大快朵颐🤭