2023-08-19 26 浏览
今日同朋友倾完一啲合作上面嘅关系谂住喺附近度食下嘢,突然之间佢提出咗话想食日本野,咁啱呢度有近地铁站我哋就坐咗喺呢一间餐厅度食!一间餐厅装修都几豪华!都好有日本和风风格、日头行入去嘅时候都觉得餐厅光线非常足够!再加上周边嘅环境都好华丽!今次我同朋友想食多啲海鲜刺身,我哋就叫咗个超级海鲜丼!入面除咗有带子,三文鱼,三文鱼子,海胆估唔到仲有拖罗,同埋吞拿鱼,油甘鱼!唔怪得知叫超级海鲜丼啦真系好齐啲刺身款式!仲有件件刺身都非常新鲜同鲜甜,配上丼饭真系好满足!估唔到原来呢间餐厅加廿蚊仲可以多个汤,同埋沙律真系非常抵食!之后我自己再叫咗个香煎鹅肝薄切牛扒丼饭!鹅肝食落去非常鲜或入口即溶唔需要酱汁都可以好好食!牛扒亦都非常薄身食落去口感非常舒适!再加上原只日本蛋放落去丼饭混合埋一齐更加香浓先画香甜!最后我哋再叫咗个和风豆腐沙律,呢个沙律配上芝麻酱汁食落去非常鲜香!唔同嘅蔬菜配衬出唔同嘅味道!呢一餐真系非常满足亦都够饱!真系几抵食同埋分量都几大件!