2024-04-05 38 浏览
喺附近探朋友,朋友建议食楼下呢一间西餐厅,喺呢区附近比较高质素嘅选择餐厅喺河畔位置,景色同埋气氛都几好,星期一夜晚都有8-9成满,所以最好book枱,同埋窗边座位可以睇到河畔风景更加享受👍二人餐$298几抵食,有两款主菜,跟沙律同汤,仲有嘢饮,怕唔够饱亦可以加钱跟意大利粉或者意大利烩饭。整体食物质素唔错,特别推介油封鸭肶配牛肝菌意式烩饭,鸭肶煮得好好,肉质keep到鲜嫩,上面少少甜既脆脆好夹,我几喜欢意大利饭嘅质感,唔会太硬,而且调味做得唔错,呢度嘅意大利饭质素好好👍另外黄油鸡同带子都唔错,份量足,配菜同薯条亦唔马虎,有心有诚意👍心太软同牛角包窝夫都值得一试,特别钟意心太软唔会太甜,焗到外边有少少脆口,入面湿润,甜品encore之选👍