一直觉得Fine Dining同法国菜都会系啲又贵又唔饱嘅嘢,不过呢次同男友去咗呢间喺MegaBox嘅法国菜餐厅食二人set,发现原来法式Fine Dining都可以又抵又高质又饱肚! 🧡Exclusive Set Dinner Menu For Two($698) 【前菜】喺8款入面拣4款,我咗拣咗: 🔸脆炸金文毕芝士表面香脆,芝士味香浓! 🔸轻煎腌制剑鱼剑鱼味道香浓,推介! 🔸挪威烟三文鱼伴蜜糖刁草酱咸香味突出,蜜糖刁草酱同三文鱼都好夹! 🔸蒜香烤牛油白蘑菇伴荷兰汁3个小小香烤白蘑菇,一口一个,调味适中,唔错! 【餐汤】我哋就叫咗洋葱汤同是日精选: 🔸经典法式洋葱汤汤入面嘅法包尽吸炒香哂嘅洋葱味,加埋面头烤过嘅芝士令个香味再升华一级,劲正! 🔸是日精选汤是日精选汤系甘笋南瓜忌廉汤,口感浓厚,非常Creamy,出色! 【主菜】系4款选两款,我哋选择咗: 🔸油封烤鸭配法式杂菜薯角伴香橙酱烤鸭表皮香脆,肉质软嫰,入口散发出阵阵香气,劲满足!配菜清新,同油封烤鸭非常夹,食完唔会觉得油腻! 🔸传统法式卡酥莱伴沙律第一次食呢种法式乡土菜~大量白腰豆配上五花肉同猪肉肠热辣辣慢炖出嚟,简单
Welcome  Food

【前菜】喺8款入面拣4款,我咗拣咗:

🔸脆炸金文毕芝士
表面香脆,芝士味香浓!

🔸轻煎腌制剑鱼
剑鱼味道香浓,推介!

🔸挪威烟三文鱼伴蜜糖刁草酱
咸香味突出,蜜糖刁草酱同三文鱼都好夹!

🔸蒜香烤牛油白蘑菇伴荷兰汁
3个小小香烤白蘑菇,一口一个,调味适中,唔错!
前菜

【主菜】系4款选两款,我哋选择咗:

🔸油封烤鸭配法式杂菜薯角伴香橙酱
油封烤鸭配法式杂菜薯角伴香橙酱

🔸传统法式卡酥莱伴沙律
第一次食呢种法式乡土菜~大量白腰豆配上五花肉同猪肉肠热辣辣慢炖出嚟,简单又好食,非常适合秋冬食用!
传统法式卡酥莱伴沙律

🧡焦糖炖蛋($58)
焦糖表面香脆,炖蛋幼滑Creamy,作为一餐结尾一流!
焦糖炖蛋
Welcome  Food