2023-05-19 272 浏览
同情人放工去元朗食好西,今次揾到间好浪漫嘅西餐厅。个场好大,应该有超过30张枱,但一d 都唔迫,相反位置相当阔落。装修布置精美,气氛有情调我哋叫咗个二人餐$698,有两个汤或沙律,两个头盘两个主菜两杯嘢饮面包有三种唔同嘅面包,一款较松软,一款酸种面包,另一款系饼干,点住沙律酱食几开胃法式龙虾浓汤+$38龙虾汤味道浓郁,够哂creamy,有几旧仔龙虾肉好咬口,鲜味十足芒果蟹肉牛油果塔+$18摆盘精美,牛油果塔砌得好靓,牛油果蟹肉芒果由上而下组成,唔会一切就散。蟹肉份量多而咸香,而牛油果既清香中和左蟹肉既咸香味道,系好搭配既效果。芒果都好甜,配有火箭菜沙律,又可解腻醒胃烤意式牛肉薄片碟上,七成熟刚刚好,唔会太熟中间又唔会太红。牛肉切到好薄,好重牛肉味美国烧春鸡半只烧春鸡分成两边,烧到皮脆肉嫩。值得一提系佢个烧烤汁甜甜地又带有蜜糖味,烧春鸡点呢个汁完全可以提升到佢嘅味道墨鱼汁鲜带子海虾扁意粉有两只带子,三只虾,带子煎到刚刚好,虾系中间开边煎,所以虾肉煎得特别入味甘香。墨鱼汁够juicy 又带有咸香伪鸳鸯+$38扮鸳鸯,底下系朱古力奶,加入顶层咖啡冰砖,变左mocha, 中间我就拣咗Tiram

面包

美国烧春鸡

墨鱼汁够juicy 又带有咸香
伪鸳鸯

伪鸳鸯+$38
扮鸳鸯,底下系朱古力奶,加入顶层咖啡冰砖,变左mocha, 中间我就拣咗Tiramisu 味。mix 匀后,饮落系好香浓嘅Tiramisu 味,又带有特浓朱古力味,好好饮。随着咖啡冰砖慢慢溶,mocha 味更显突出,真系好正,好有惊喜,一饮就爱上

Tropical Forest+$48
酸酸甜甜,好fresh 又好饮
2023-05-16
芒果蟹肉牛油果塔