2020-02-25 31 浏览
揾食行远D今日黎到旺角!因为朋友系足球迷,所以佢介绍我去食呢间用以足球为主题既楼上西餐厅,入到去见到好多波衫同球员相,波迷一定好钟意!废话少讲,讲下食评先!因为叫左2份set dinner 所以前菜有沙律,个黑醋蜜糖汁好好食,沙律菜亦几新鲜。仲有份是日餐汤萝卜汤,哗原来萝卜汤可以咁好饮,劲足料劲浓郁,搞到想自己系屋企煮黎饮😂黑松露薯角系用黑松露油即炸出黎,热辣辣,而且佢唔系普通薯角加pat黑松露酱咁简单,所以好浓黑松露味,唔洗点茄汁已经好好食!咸蛋鸡翼,极邪恶!咸蛋味浓郁,鸡翼炸完仲好多汁,食完即开左个胃。好,终于到主食喇!杂肉扒牛舌劲大条,我平时唔食牛都觉得好yum yum,唔会overcook 搞到实的的咁。鸡扒亦煎得好好味,不过最出色我觉得系pat紫薯蓉,可能我太爱紫薯了😂另一份主食法国野菌鲍鱼鸡肉香草酱意大利烩饭,味道浓得黎唔会太腻,鸡肉好滑,仲有大大只鲍鱼,好抵食呀妈🤤最后叫埋份心太软,甜度适中仲要坚流心,热辣辣好正!简直系画上一个完美既句号,真心值得再encore!
揾食行远D今日黎到旺角!

前菜沙律
萝卜汤