2025-07-24 531 浏览
係九龍灣睇完戲就係最多野食果條街搵下野食,咁岩女友話想食泰國菜,網上一搵就推介呢間,佢要轉出美食街行前少少轉角位,入到去發覺好寬敞,坐得好舒適,門口就會見到佢地既貓店長,好可愛呀打開餐牌食物種類好多,本身想試下個咖喱包但又怕太飽食唔到其他野先放棄,女友話個包打咭無得輸,我地又住得近,咁唯有下次先試啦!泰式炸蝦餅上枱先發現佢幾大份下,薄薄既炸粉,厚實既蝦肉搓埋一齊,當然唔少得一定要點既泰式辣醬無骨鳳爪沙律作為開胃既前菜一定要嗌返個沙律,無骨鳳爪岩哂,佢冇平時食開既咁辣,岩哂唔食得太辣既人士沙嗲串燒佢可以豬牛雞各兩串咁嗌,泰國野點可以唔食串燒WO,油份咇哂出黎,點點個醬,正!冬蔭海鮮炒飯入口係厚厚既冬蔭功味,不過唔辣既,所以適合任何人食,用料都足,大蝦為數唔少係個飯入面,飽肚首選馬拉盞炒通菜菜底新鮮,炒埋一齊唔會太油膩同水汪汪,我覺得呢個認真唔錯,推介芒果糯米飯我女友係食到好飽之後,再叫左佢,然後佢話係甜品黎架,但食落冇後悔,芒果鮮甜,梛汁糯米飯你鍾意既仲可以叫佢多梛汁,諗起我都想Encore一個!!!!*好特別地舖頭佢有個送菜機械人
泰式炸蝦餅

無骨鳳爪沙律