2024-04-08 237 浏览
最近试咗不少食店,中伏居多😵‍💫今晚试大角咀呢间泰国餐厅,竟然有惊喜,挽回我对香港食物的信心😂Thank you Restoran SAYA,对食材和客人的专重🥹!《利申,我还未够班,暂没有收钱写食评!都是靠吃货咀说心话😝》有图有真相,睇咗先讲🤩单!好厚嘅软壳蟹😵!有只半,好juicy,我极度怀疑佢系新鲜嘅软壳蟹😂!咖喱有点点印度风味,同一般咖哩唔同,一啲都唔浆口唔「漏」,汁内竟然仲有蟹膏蟹肉😱喂!第一次连最后一滴咖喱都食埋🤣个蒜蓉包样子麻麻哋,有啲鄙视佢,点知食落去劲松软,又食晒😆真系好足料,下次要再食印度飞饼,虽然并非想像中松软,但有一份烟靭感,几特别,配咖喱一流虾片比较硬,不能送啤酒,但可以送咖喱🤣原本想饮椰子沙冰,但不幸地沙冰机坏了😮‍💨唯有下次再来😌。对!呢间餐厅已入选我回头吃list 😂👏🏻👏🏻如果要批评,就是餐厅音乐比较大,静返啲会更好!
最近试咗不少食店,中伏居多😵‍💫

有图有真相,睇咗先讲🤩

喂!第一次连最后一滴咖喱都食埋🤣
个蒜蓉包样子麻麻哋,有啲鄙视佢,点知食落去劲松软,又食晒😆
软壳蟹咖喱

真系好足料,下次要再食

印度飞饼

虾片比较硬,不能送啤酒,但可以送咖喱🤣

原本想饮椰子沙冰,但不幸地沙冰机坏了😮‍💨
如果要批评,就是餐厅音乐比较大,静返啲会更好!
印度飞饼