2020-10-08 6374 浏览
早前朋友话上网见到呢间韩烧感觉几地道,评价都唔差,就话想试下,所以今日收工就同佢一齐去左旺角试。佢地分左两个set,分别系大君同世子。大君本身已经包左大部份既食物,包括肉类,海鲜,菜类,熟食等等,而世子就有多少少比较特别既食物。前菜既豆芽同泡菜,泡菜比较辣,唔食得辣既朋友要量力而为~而豆芽超好食!爽口,调味亦好,我地系咁refill黎食哈哈!我地都叫左唔少野试,牛肉推荐LA牛排同牛前胸腹肉。呢两款既油花同肉比例比较好,入口又香又好食。而我私心推荐既野食分别有猪皮,牛肠,辣猪肠,鸡肾串,带子同油蛤。第一次见烧肉会出现猪皮咁样野,烧到个边少少脆,稍为黏口咁就最好食!辣猪肠同牛肠都好甘香肥美,特别欣赏佢既牛肠唔系好难赵个种。另外鸡肾串新鲜爽口,但建议拆出黎,摆埋一边烧比较易熟。带子要叫唔连壳个款,特别鲜甜,亦都好易烧。油蛤比较咸,但系咁样烧几好食!另外要提既系一样特别既食物,酱油虾。虾肉新鲜爽口弹牙,调味咸咸甜甜,令人想不停继续食。未试过既朋友强烈建议叫黎试试!

2020-10-05
用餐时段