2018-01-14 558 浏览
系附近买完野跟住要揾食, 老公话要食蕃茄汤底, 咁岩呢度有, 一于试下啦叫左2个餐, 呢个系蕃茄汤牛腩&泰式烧肉米线。 汤底色水好靓, 但饮落唔重蕃茄味, 应该有落茄膏, 呢度sell健康野但蕃茄汤少鲜茄味仲落埋茄膏就真系唔合格啦。 唔够味落埋薯仔一齐煲其实已经好甜, 成本亦唔贵呀! 𩠌方面味道唔错既, 牛腩够淋又入味, 可惜得2旧。 烧肉都系2旧, 皮已经唔脆了, 肉质好鞋好实, 但肉味几香, 食唔到泰式既感觉, 可能泰式同港式无咩分别。五谷饭配西柠鸡翼到。 卖相几好闻落好香柠汁味, 仲配左份我唔知会有既豆腐, 第一印象相当好。食啖饭先, 有点干硬, 我屋企食开红米饭都唔觉有咁硬。 睇唔出有五种谷物, 不过无所谓啦, 个饭捞左柠汁好好味, 因为个柠汁做得唔错, 但餐牌明明系写西柠, 黎到无论片柠檬定个柠汁都令我觉得佢系普通黄柠檬。鸡翼已经唔脆, 但个汁好味补救返! 整体都唔错。 最惊喜系个豆腐, 好滑而且豆味相当浓厚! 劲好食!跟餐有糖水, 拣左最贵果系列, 仍然好抵!海底椰椰汁西米露, 椰汁好香, 海底椰都唔少, 正!椰汁黑糯米, 又系椰汁好香, 黑糯米煮得软糯, 又系正!

椰汁黑糯米, 又系椰汁好香, 黑糯米煮得软糯, 又系正!
  • 豆腐