2021-07-17 124 浏览
同男朋友夜晚经过见到餐牌有荞麦面,所以入左去食。环境朝净舒服又唔多人,连厕所环境都有设计过同企理餐牌唔多野食拣,但我地本身都有心水想食嘅野。入到去坐低就有店员嚟介绍啲咖哩菜式,每一碟咖哩配唔同主食,都有唔同嘅咖哩煮法,听完会更加令人觉得大厨师好有心机点菜𠮶阵,落单嘅店员话荞麦面已经卖晒,我地忍唔住好失望咁,因为男朋友本身好想试佢即荞麦面,跟住店员就话帮我地睇下揾唔揾到材料整,跟住佢地原来去买材料所以最终食到大虾咖哩乌冬,虾新鲜又煎得香,乌冬质感好烟in豆乳味噌,日式fusion菜式,豆乳同味噌估唔到几夹Affogato 入面加左mochi,系个小惊喜Caramel roll啲海盐cream好食,有奶油味同微咸

所以最终食到

大虾咖哩乌冬,虾新鲜又煎得香,乌冬质感好烟in
豆乳味噌,日式fusion菜式,豆乳同味噌估唔到几夹

Affogato 入面加左mochi,系个小惊喜

大虾咖哩
豆乳味噌荞麦面
Affogato
Sea- salted  cream  caramel  roll
大虾咖哩
豆乳味噌荞麦面