二访黄埔甜品店 今次呢两款比较多人食 冰既口感好丰富 性价比高 味道选择配搭都几吸引🥰🍮焦糖海盐粉雪冰 ($50) [😋8.15/10]顶层: 焦糖脆脆 焦糖爆谷 焦糖cream cheese 中间: 牛奶冰 焦糖酱
底层: 焦糖布丁menu上话系人气No.1! 口感层次真系好丰富 honeycomb同埋爆谷亦沾满焦糖 好脆身 食到焦糖个位甚至会有啲痴牙🍯 creamcheese味道似海盐芝士奶盖 几欣赏用咗creamcheese而唔系普通cream😝 冰底好浓牛奶味🥛幼得黎够绵密 仲夹有焦糖酱 味道唔会单调 最低既焦糖布丁就系几滑身好有蛋味既creme brulee🍮 ❗️呢个始终系焦糖味整体上较甜 唔尝甜既建议选择抹茶🥺🍵红豆抹茶粉雪冰 ($52) [😋(😵‍💫???)/10] 顶层: 红豆 抹茶蕨饼 抹茶cream cheese 中间: 牛奶冰 抹茶酱
底层: 抹茶布丁红豆蓉好绵密 (可惜我唔食红豆的🤣) 最钟意系个抹茶蕨饼 口感黏黏地够烟韧 但系抹茶味唔够浓 creamcheese一样似芝士奶盖好jeng 牛奶冰入面既抹茶酱唔会好甜😌 不过底层抹茶布丁令我好失望 口感好粉 食到

🍮焦糖海盐粉雪冰 ($50) [😋8.15/10]

🍵红豆抹茶粉雪冰 ($52) [😋(😵‍💫???)/10]

顶层: 红豆 抹茶蕨饼 抹茶cream cheese
中间: 牛奶冰 抹茶酱
底层: 抹茶布丁

红豆蓉好绵密 (可惜我唔食红豆的🤣) 最钟意系个抹茶蕨饼 口感黏黏地够烟韧 但系抹茶味唔够浓 creamcheese一样似芝士奶盖好jeng 牛奶冰入面既抹茶酱唔会好甜😌 不过底层抹茶布丁令我好失望 口感好粉 食到抹茶粉仲要一pat pat 完全唔滑好奇怪😐 希望纯粹今次失准 我唔好彩🤧
❗️个人喜欢抹茶呢个口味多啲不过佢既焦糖的确出色好多😵‍💫

—————————————————————