仲记得上年年底嗌过一次火锅外卖之后都念念不忘 最近肥Glor好开心可以试到佢地嘅堂食二人餐!店舖距离尖沙咀站3分钟 好方便 不过最近大厦搭棚 所以大家揾路嘅时候记得一眼关七 唔好miss左个入口(好似我咁🥲)店内座位多 仲有提供VIP room 以💛🖤系主要色系 座位亦十分宽敞舒适👍🏻·堂食二人餐 $799(包加一酱油)*刺身两位用刺身有羽太鱼、莲子鲷同虎鳗各两块!羽太鱼肉质鲜嫩扎实 好有弹性 莲子鲷鱼皮用热水轻轻烫过 大大增加左鱼皮鱼肉嘅口感层次 虎鳗肉质细嫩 鲜甜美味 好特别呢~*花雕醉鸡锅(半只)哩个汤底用料毫不吝啬 满满枸杞、黄耆、龙眼肉、红枣同党参等食材!酒味唔会过浓 滚起之后味道甘醇浓厚 容易入口👍🏻负责人建议将啲鸡煮8分钟就食得 鸡肉弹性十足 肉质嫩滑多汁 好多鸡脾肉!推💛*顶级手切安格斯肥牛(小)油花分布平均 一睇个卖相就知道唔系平嘢~厚薄度啱啱好 食落肉味超重 几乎冇筋 嫩滑程度掂过坊间大部分火锅店👍🏻*秘制去骨醉猪手去骨啱哂我哩啲懒人 猪手口感爽脆入味 猪手切成一口份量好细心👍🏻配合旁边嘅木耳一齐食就更开胃!*嫩滑牛骨髓牛骨髓真系好少有🙌🏻食落完全唔油腻 食落好似啫

·堂食二人餐 $799
(包加一酱油)
堂食二人餐

*刺身两位用
刺身两位用

*花雕醉鸡锅(半只)
花雕醉鸡锅

*顶级手切安格斯肥牛(小)

*秘制去骨醉猪手
秘制去骨醉猪手

*嫩滑牛骨髓
牛骨髓真系好少有🙌🏻食落完全唔油腻 食落好似啫喱+内脏嘅质感 好特别 冇试过嘅话可以一试喔~
嫩滑牛骨髓

*猪颈肉
厨师用猪颈肉砌左朵玫瑰花 充满少女心💜食落肥而不腻 猪嘅鲜味好突出!
猪颈肉

*自家制鲜虾水饺
佢地嘅水饺系自己包冇假手于人㗎🙌🏻望落大大粒 食落皮薄而且保守估计有3-4只🦐 足料到爆~

*鲜打墨鱼丸
每日新鲜手打 食落墨鱼香气浓郁 食得出冇偷工减mix左其他鱼肉!而且极度弹牙 仲有啲蟹籽喺表面 口感更有层次~
小食

*青荀
*出前一丁
最后当然唔少得食翻几块鲜甜脆口嘅青荀同公仔面收尾啦~成个餐嘅份量多到要揽住个胃腩走🙌🏻💛
公仔面

*Asahi+1664生啤各一杯
呢个set仲包每人一杯生啤或者特饮添~
生啤

🌟结论:食物超级高质 完全对得住佢个价 比起上次我叫嘅外卖套餐质素上进步左好多👍🏻feel到负责人喺食材采购上花左唔少心思 绝对会revisit💛

#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩

📍 煲底海鲜火锅料理 (尖沙咀)
尖沙咀金马伦道38-40号金龙中心3楼
2021-05-03