2019-01-01 1667 浏览
趁圣诞节我哋又飞啦!今次系坐香港航空飞北海道,时间超靓。之前睇报导推介香港航空的新贵宾室,于是特登上网申请咗建设银行的fly away信用卡,可以带埋亲友,一年最多入5次香港航空的贵宾室,试下新野!香港航空的全新贵宾室,遨堂, 就系gate208上面,系去香港航空闸口必经的地方,非常顺路。 今次搭劲早8点机,时间唔多,但我地都特登入去试一试。朝早未到7点半已经见到唔少人系度用紧遨堂贵宾室。地方好大好濶落呀!朝早提供中西式早餐,亦有香港点心,同埋即叫即整茶餐厅常见的沙爹牛肉面,仲有港式奶茶,非常地道!沙爹牛肉劲多,杯奶茶仲好香滑!呢度的新鲜yogurt都不错,唔太甜,啱哂我口味。因为撞正圣诞节,服务员都主动派圣诞饼干畀我小朋友,非常好服务冷热饮品齐备,叹完杯港式奶茶,临走不忘拎返几罐野饮上机饮可惜朝早冇鸡蛋仔啦!我同小朋友都好想打包返一底拎上机慢慢叹!ps 因为太饱缘故,去程冇食到飞机餐,返嚟𠮶程呢,晚餐呢又唔错啵! 汉堡扒,蛋沙律同荞麦面都好好食!仲有日本啫喱!飞咁多次唔同航空公司,呢次的香港航空系我觉得几好食嘅飞机餐希望香港航空继续努力进步!

呢度的新鲜yogurt都不错,唔太甜,啱哂我口味。

冷热饮品齐备,叹完杯港式奶茶,临走不忘拎返几罐野饮上机饮

希望香港航空继续努力进步!

2018-12-25
用餐时段