2024-01-13 82 浏览
最中意港式边炉,同捞同煲主打港式怀旧风,餐厅无论摆设同装修都呈现出70、80年代既怀旧情怀。🔸花雕醉美人锅见倒有醉鸡汤底即刻忍唔住叫左,花雕酒味超香浓。醉鸡系另上,等汤滚之后再落鸡,咁样可以保持鸡既鲜嫩。店员叫我地先饮汤再食鸡,汤同鸡肉都好鲜甜好有酒香味,亦十分滋补。🔹本地手切牛(细)手切牛都几高质,肉质鲜嫩,牛味香浓,雪花分布平均。🔸珊瑚蚌中意食珊瑚蚌,次次都系必点之选,今次亦好满意,食落好鲜甜爽口。🔹鸳鸯滑有蟹子虾滑同黑松露墨鱼滑,虾滑有原只鲜虾喺入边,好足料。而墨鱼滑既黑松露味好突出,但又唔会盖过墨鱼嘅鲜味,两款食落好滑鲜味弹牙。🔸脆鲩骨腩超大份,仲件件都好厚肉,食落爽口鲜甜冇腥味。🔹甜品十分有惊喜,分别有啫喱同锦鲤糖不甩。啫喱配埋花奶同纸伞,好有童年回忆❤️🔸另外系即煮糖不甩,店员会先将锦鲤放入汤内煮热,再捞埋黄糖粉、花生粒、芝麻。糯米软儒,食落热辣辣,香甜滋味。

🔸花雕醉美人锅

🔹本地手切牛(细)
手切牛都几高质,肉质鲜嫩,牛味香浓,雪花分布平均。

🔸珊瑚蚌

🔹鸳鸯滑

🔸脆鲩骨腩
超大份,仲件件都好厚肉,食落爽口鲜甜冇腥味。