一向都系台湾美食嘅忠实粉丝, 每年都要去一去好似番乡下咁, 皆因当地美食种类又多价钱又平, 如果冇钱冇假冇得飞, 要喺香港揾番咁上下水准又性比价高就一啲都唔容易。 呢间新店喺我搭小巴番屋企嘅对面, 所以无意之中发现到, 喺旺角要食台湾嘢唔难, 要揾到一间好食嘅真系寥寥无几。 咁钟意台湾美食嘅我当然要去试一试佢米仔啦~帮衬咗佢两次, 真心决定要嚟写一个好评俾佢。我将两次所食嘅嘢夹埋一次过出post, 希望大家唔好介意啦。 第一次试咗花枝虾饼+牛肉面+五味鸡+盐酥鸡刈包+炸芋圆 第二次试咗炸甜不辣+猪扒刈包+卤水拼盘+大鸡扒卤肉饭可能我见识小, 第一次见芋圆系炸架, 所以二话不说就叫咗嚟试, 不过佢就可能因为系甜点嘅关系, 所以炸粉唔系话落咗好多份量, 唔系我想像中𠮶只质感, 不过都唔差嘅因为冇乜油, 感觉唔会太肥腻。 总括嚟讲每一款都略有水准, 唯一失望嘅就系甜不辣好硬呀~如果可以改善一下就perfect喇!

第二次试咗炸甜不辣+猪扒刈包+卤水拼盘+大鸡扒卤肉饭

2018-07-14