近年串扬愈黎愈受欢迎@janjanhkg 可算系扎根系香港最耐既一间专门店几年前去过食晚市印象都几好⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝♡价钱算怡人又多款式选择 味道都不俗咁岩想食串扬就约左朋友去食个lunch.ᐟ‪‪‬Jan jan既lunch set可以拣4/7/10串串烧/串扬我地就一齐拣左7串share食同时有沙律 主食同饮品附送仲有日本椰菜任食 可以蘸串扬汁食解一下腻◦ 串扬(鸡肉紫苏卷/三文鱼/薯仔/芝士/年糕/虾/芦笋/山药/北海道带子串)选择困难下终于拣左呢9串·͜-整体炸衣都够薄同脆 仅仅依附系食材上唔会太多粉/油搞到好heavy而食材都系炸到刚刚好既状态个人最推介虾 山药 三文鱼同芝士ദ്ദി˶ー̀֊ー́ )◦ 串烧(柚子豚肉烧/京葱鸡/辣肉香肠/鸡胸软骨/牛舌)餐厅有提供山椒粉同一味粉比客人自行再调味串烧火喉都控制得唔错 肉质唔会干柴但相对就无串扬咁有惊喜啦 ◦ 三文鱼烧饭团茶渍饭当日又落雨又凉凉地 同朋友一致认为好合适食茶渍饭(´∇`)用烧饭团整茶渍饭更加香口同有口感三文鱼份量都唔少 足够捣碎捞饭后每啖都有~✿#lastbitematters#lastbitematters_tst✿
近年串扬愈黎愈受欢迎

选择困难下终于拣左呢9串·͜-
整体炸衣都够薄同脆 仅仅依附系食材上
唔会太多粉/油搞到好heavy
而食材都系炸到刚刚好既状态
个人最推介虾 山药 三文鱼同芝士ദ്ദി˶ー̀֊ー́ )

◦ 串烧(柚子豚肉烧/京葱鸡/辣肉香肠/鸡胸软骨/牛舌)
餐厅有提供山椒粉同一味粉比客人自行再调味
串烧火喉都控制得唔错 肉质唔会干柴
但相对就无串扬咁有惊喜啦

◦ 三文鱼烧饭团茶渍饭
当日又落雨又凉凉地 同朋友一致认为好合适食茶渍饭(´∇`)
用烧饭团整茶渍饭更加香口同有口感
三文鱼份量都唔少 足够捣碎捞饭后每啖都有~

#lastbitematters
#lastbitematters_tst