2024-02-04 193 浏览
今次我嘅味蕾就嚟咗个Full House🎉,首先讲讲个黑金流沙包啦,咬落去,流心嘅金沙就似瀑布咁涌出嚟,一啖咬落去简直系魔幻好味呀!㊙️ 绵滑嘅面皮,夹住嘅蛋黄流沙,啖啖都系惊喜!讲到惊喜,龙虾汤鲜竹卷简直正爆灯💣!汤头嘅海鲜香浓郁得黎唔会太重手,一滚那种温润穿透心扉,食落去既舒服既灵巧。再讲讲得奖虾饺之王,真系皇者风范,饺皮透明弹牙,每一啖都品尝到三只整只嘅虾,够脆够爽口,爽!👑 沙嗲金钱肚亦都唔系盖嘅,带有点点小惊喜嘅夹心,豆腐皮吸满咗那种酱香,回味无穷。至于蒜香虾春卷,咬落去果然脆得出奇,虾香四溢,个人真系钟意到不得了。配埋一啲餐桌上暖煦嘅茶水💕,吃饭嘅过程中,肚子同心灵都饱满咗!每碟点心都做到细致得黎不失风味,真系够晒抵食,值得再嚟呀!👍