今日约咗旧同学食lunch,补祝佢生日 🎂本来book咗湾仔另外一间西餐厅,点知架车经过我先至发现原来st regis嘅确实位置同佢公司好近!!!因为早到咗,佢又未放工,所以入st. regis行个圈一入到酒店楼底好高,里面三间餐厅:二楼就系中餐厅同埋the drawing room/ 3楼就系高价法国餐厅。不过可能星期五一早畀人book到full晒。。。只有drawing room有位, 所以即刻冲咗入去! 佢个lunch menu三个course$3xx好合理。两款apoetizer,两款main course, 两款Dessert我哋全部都叫晒~~~一坐低有自家制面包正常水准,热热地Good我就饮个汤几滑容易入口唔错!好朋友𠮶个我觉得出色好多!好多虾 🦐🦐去到main course 反而差咗小小朋友叫Chicken一嚟到我以为系炸鱼 而且有啲硬 我叫个 🐠Dover Sole 谂住一嚟到系一条,但系佢系切开几嚿,上面有好多唔同的什菇同埋sauce,根本睇唔出系鱼。。。presentation非常麻麻地,味道一:最后嘅dessert就两个都几有惊喜。我一坐低就同个staff讲话系庆

我就饮个汤几滑容易入口唔错!

好朋友𠮶个我觉得出色好多!好多虾 🦐🦐

去到main course 反而差咗小小
朋友叫Chicken一嚟到我以为系炸鱼
而且有啲硬

最后嘅dessert就两个都几有惊喜。我一坐低就同个staff讲话系庆祝生日,佢哋就即刻喺个desert上面加个生日牌同埋支蜡烛 🍰🕯️ 呢样都做得唔错,新开酒店去朝圣一次点都要嘅! 最后提一提我反映咗畀餐厅经理,佢态度好好,希望下次有进
2019-05-31
庆祝纪念