2024-02-08 22 浏览
自家熬制猪骨汤底粟米饺子呢度嘅饺子都非常饱满,而且皮簿馅料足!点解话佢一定系自家制呢,因为呢只粟米饺子同市面上系非常之唔同,呢度嘅粟米饺除左粟米,仲有萝卜同埋猪肉,口感系更加丰富。佢个猪骨汤底又系不得了!汤底非常之香,食完亦都唔会口渴,结果小编饮晒成碗😅煎千味饺子千味饺子有4款唔同嘅饺子,包括有芫荽虾饺、韭菜饺、白菜饺同埋粟米饺👍🏼一次过可以试晒四款饺子🥟呢度嘅煎饺子俾我印象真系好好,因为小编最怕见到煎饺子变咗炸饺子,而呢度嘅煎𠮶啲真系煎架,好开心😝简单讲吓另外𠮶三款饺,芫荽虾饺,咬落去充满芫荽嘅味道,配上弹口嘅虾,正!韭菜饺韭菜同猪肉嘅比例啱啱好,唔可以净系食到韭菜嘅味道,系好好嘅balance🤩白菜饺,由于小编系食完韭菜饺先食白菜饺,小编就略嫌佢清淡咗少少凉拌牛舌凉拌牛舌嘅配料,主要有蒜粒同青瓜丝,小编就钟意用一片牛舌包住蒜粒同青瓜丝,成啖放入口🤗够晒惹味烧鸡翼我估唔到午餐时间嗌鸡翼食,佢竟然唔系气炸或者油炸,而真系好似串烧咁慢慢烧😝😝所以佢真系皮脆肉嫩又多汁,好好食😏唯一可惜嘅系小编试唔到,佢哋嘅自家制饮品,因为佢自家制饮品,只系星期一至五先至供应,小编问过老板冬天就主要以豆浆为

自家熬制猪骨汤底粟米饺子

煎千味饺子

凉拌牛舌

烧鸡翼

唯一可惜嘅系小编试唔到,佢哋嘅自家制饮品,因为佢自家制饮品,只系星期一至五先至供应,小编问过老板冬天就主要以豆浆为主,有时就会有芝麻味,豆浆或者红豆味豆浆;夏天就以花茶为主!老板仲话自家制饮品供应有限,尤其是冬天嘅豆浆特别快卖晒😂😂