Bostonian Seafood & Grill

餐厅: Bostonian Seafood & Grill
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2017-09-07 4821 浏览
成日都好想星期日食个brunch ,特别系澳门某间酒店𠮶个,但就系要就到星期日过去,唔系一件易事,就得人又就唔到酒店。喺香港食呢间,悭左个船票,约人又无甘难,坚系几好。最好嘅就系拒质素好好,一定唔会比人投诉。半自助餐嘅型式,场内有个位置放置头盘,凉菜。主要系生蚝,龙虾,刺身,芝士,甚至系沙律,其实食拒都可以食饱。个人嚟讲好中意食生蚝,但系衰在自己食唔多,同埋无论食熟又好,生又好,都会疴。但奇怪地今次并无呢件事发生,质素系唔同d。生蚝款式有三种,我较中意食细细只肥嘟嘟呢种,好香甜,好creamy 。其他的龙虾,螺冻食味道亦很好,感觉新鲜。之后还有个头盘,蟹肉饼同龙虾。我好中意拒个蟹肉饼,因为真材实料,切开好明显见到一丝丝的蟹肉,咬落去同食蟹无分别,仲节省左开蟹的工夫。主食我都系中意食美国的肉眼扒(US Prime Ribeye Steak),大大嘅一件,面都烤到有格格纹,剩系个样都攞满分。一向中意食生小小嘅我,切开略有红红地,肉汁丰富,有牛味之余更有烧烤香气。甜品仲有我中意的Hazelnut cake,好似千层蛋糕甘,一层忌廉一层cream nuts,忌廉囗感冰冻似雪糕。讲真我都算系好大

其他的龙虾,螺冻食味道亦很好,感觉新鲜。

讲真我都算系好大食,剩系食出面嘅嘢已经食到好饱,但仲有甘多好嘢食,唔食又对唔住自己,哈。唯有一餐当三餐甘食喇!