2019-08-03 54 浏览
约左朋友系旺角饭聚,呢度menu有dinner set同散点食物,仲有party set,成班朋友开派对都得,座位够大又够冷气,环境干净光线足,仲有broadgame 可以玩下。我同友人各点晚餐套餐,加多份小食同甜品,就可以慢慢倾成晚,我地仲玩左怀旧游戏,竹签game。套餐有餐汤、主菜、饮品,仲可加钱要沙律或甜品。是日餐汤是蘑菇汤,好重蘑菇香味,个汤唔会太咸,有面包粒增加口感,好温和舒服的感觉。蜜糖鸡翼 $52/6只,上菜时已传来阵阵蜜糖香,好有蜜糖bbq的风味,鸡翼煎得金黄香口,吸哂蜜糖香甜味,啖啖滋味。黑松露海鲜意大利饭 $119,材料好丰富,有海虾、蓝青口、蚬肉、鱿鱼,份量都好足够。青口都肥美饱满,而且唔腥,好夹意大利饭。鱿鱼好弹牙好有口感。蚬肉提升鲜味,整体都好正,用料种类多。虾肉超大只,好爽弹。意大利饭煮得较软绵,有好香黑松露味,同埋好浓郁奶香,味道几好。冬阴公忌廉汁海虾意大利粉 $109,有5只大虾,弹牙爽口。意粉吸哂creamy忌廉汁,仲带点椰奶香,酱汁有好重冬阴公味,微微辣令人食欲大增,仲有泰式香料味,估唔到西式意粉都好夹泰式冬阴公咕力乐,由乐家杏仁糖及朱古力打成的沙

蜜糖鸡翼

黑松露海鲜意大利饭

冬阴公忌廉汁海虾意大利粉

咭力乐,粉红菲菲

咕力乐,由乐家杏仁糖及朱古力打成的沙冰,够冻又重朱古力味,而且加埋饮得既乐家杏仁糖,两者劲夹劲好饮,味道亦平均,同埋唔太甜。

粉红菲菲,由杂莓及乳酪打成沙冰,酸酸甜甜好消暑,味道清新好爽,食完野饮仲清埋腻感。
纽约芝士蛋糕

纽约芝士蛋糕 套餐加$10就有,性价比高,芝士蛋糕味道浓郁,质感扎实但入口溶化好软滑,甜度不高。

呢款竹签游戏儿时玩过,而家再玩,真系好难有返以前水准,不过感觉好正。仲有飞行棋、UNO……重拾童真啦。
2019-07-29
蜜糖鸡翼