2011-03-04 13 浏览
应该冇有好多人留意到利园对开有幢新野,有好几间似乎唔错既餐厅。同之前位食评人一样,本身系想试SR GALLERY的,点知SECURITY叔叔指我地入o个部LIFT明明有SR GALLERY 个标志,但系唔停o个层!!?!?!?!! 咁我地决定转战七楼既皇府。多出入九龙塘既都知道,又一城要好食又唔太贵既餐厅,皇府真系最好既选择。食神叉烧饭更加系简单好味。依间新开既皇府,装修明显比又一城o个间辉煌好多,好明显系落足本。不过当晚正值星期日,入去时只有一台客。我地坐左咁耐,先有一台新既入黎。心谂:应该有一段时间可以o系度静静地又唔使BOOK台咁食下饭喇!讲返是晚食乜:经典食神叉烧饭、花胶(唔记得配咩)粥,同埋招牌烧腩仔。唔系中菜专业食家,所以除左「好好食」之外唔知可以点形容。加上当晚服务好好(可能因为得我地一台),所以成晚都食得好开心。唔俾个LIKE佢都唔得。

2011-02-27
  • 食神叉烧饭、烧腩仔