2020-11-11 503 浏览
Save低左程班长好耐, 但系冇咩事真系好少出荔枝角😅今日终于有个机会👐🏻12点几差唔多1点等位都系等左15分钟左右, 入面好似夜市咁排排坐, 靠墙啲位成个自修室自闭位咁, 不过都几有气氛既🤡<清炖牛肉面>试左个汤先, 觉得算多油但味唔浓, 不过不失啦😉个面好食㖞!!有咬口, 烟烟韧韧咁, 唔sure个面系边度黎啦下, 但系都有面香味, 所以总结佢系一个好面👍🏻牛肉肥瘦好适中, 我觉得佢味道比较港式, 切到好似车仔面档啲牛腩咁之外, 好腍好腍👅个面份量唔算多, 女仔应该都够饱肚既, 性价比就麻麻地👽<炸猪扒汤面>朋友食猪扒个刻个口就损左😹猪扒睇落好正, 食落好脆口😛其实个粉唔厚, 系脆到好硬, 都唔知点形容🐒肉唔干, 味正常, 四粒星同上面个碗一样系比个面既😗<甜不辣>本身以为会系炸既, 因为之前食过好多间台式餐厅都系炸既💁🏻‍♀️甜不辣依然系烟烟韧韧咁好食🤤想讲佢个汁都几特别, 加埋啲汁好似食紧肉咁, 唔系个甜不辣食落似肉, 系个汁搞到个主角好似肉😂我都唔知点讲好, 明就明啦, 唔明就算啦🤭<山粉圆&冬瓜茶>我以为山粉圆即

清炖牛肉面

<清炖牛肉面>

炸猪扒汤面

<炸猪扒汤面>

甜不辣

<甜不辣>

山粉圆&冬瓜茶

<山粉圆&冬瓜茶>
我以为山粉圆即系粉圆, 原来佢系青蛙卵🐸个底应该系黑糖水, 糖~水~💁🏻‍♀️至于冬瓜茶, 得个甜字, 我觉得佢可以沟稀啲, 系店家太有良心, 定纯粹失手落多左糖, 佢都系糖~水~😅

总结食物正常啦, 今餐叫既野食搞到好似去左台湾版既车仔面档咁🙊见到有大肠同埋蛋饼, 有啲后悔冇试(但真系食唔落啦😂)如果我系附近番工, 都会想间唔时食下既, 但系要突登出去食就觉得还好啦未至于😉😉

等候时间
15 分钟 (堂食)
用餐时段
清炖牛肉面