星期日屯門食午餐,預左要等位食飯,拎左幾間唔同餐廳既飛,最後依間最快就入去食~ 其實之前都食過幾次,果時覺得d食物都唔錯~ 今次叫左個二人餐同一個蛋包飯餐~ 二人餐有冰鎮海鮮併盤,北海道芝士豆腐焗波士頓龍蝦意大利麵,千島芒果煙三文魚米比薩,甘味盛合,冰試管~ 海鮮併盤質素ok, 可能因為有d冰凍住,感覺比較新鮮~至於米比薩味道唔錯,但就好易散開,以前食過都唔會咁易散,唔知係咪換左唔同米~ 龍蝦意大利麵d麵唔錯,味道好香,但隻龍蝦就冇咩肉同味道偏淡,肉質有少少實~蛋包飯選左菠菜味,配牛柳粒&牛肝菌汁,牛肝菌汁配飯味道香口,牛柳粒就老左少少,蛋就唔覺有菠菜味~甘味盛合係由三個甜品組成,包括焦糖燉蛋,朱古力慕絲,士多啤梨汁椰果配雪糕~ 焦糖燉蛋蛋味濃,焦糖好脆,而朱古力慕絲香而滑,士多啤梨個甜品我就覺得一般,味道好似唔係好夾~ 冰試管我估計應該係巨峰提子汁,味道都ok~ 另外,依家叫某d餐會送Haagen-dazs雪糕批,但因為我地食得太飽,待應主動問我地想堂食定拎走,我覺得服務都幾貼心~
海鮮併盤質素ok, 可能因為有d冰凍住,感覺比較新鮮~
蛋包飯選左菠菜味,
2016-07-24