收工同事提议一齐去铜锣湾行街,见时间尚早,同事话带我去食一间好食又抵食既茶餐厅食下午茶。一黎到四宝食堂门口已经即刻俾招牌既Tiffany blue招牌吸引住。5点半既时段,餐厅坐满食客,等左大约10分钟就有枱可以入座。有别于一般茶记,餐厅内部装修亦以Tiffany Blue做主色非常有格调,另有有一大片花花墙。可惜因为花花墙前已经坐满食客,安排唔到位置,所以我唔可以向墙前疯狂打咭😂有少少肚饿既我地首先点左黑松露烟肉什菌忌廉意大利粉。卖相可能唔算吸引,但味道却令人出乎意料既美味。浓郁既松露味道再配上厚厚既忌廉味,味道配合得刚刚好。意粉口感弹牙,唔会好似一般茶记煮得时间过长而冇弹性,非常值得推介👍🏻。另外,我地亦点左英伦绅士啤酒炸鱼薯条;金黄色既鱼柳分量十足,口感松脆香口,但鱼柳仍保留住鱼肉既鲜味同肉汁,唔会太干。配埋薯条加茄汁,又食到唔停得口。最后我地试埋四宝食堂既招牌热狗;长长既热狗包夹住2条鸡肉肠,我地2个女仔啱啱好可以一人一条肠仔唔驶争🤣🤣以铜锣湾地带,下午茶餐平均唔过$50就可以食到咁高质既食物,绝对系物美价廉😍

黑松露烟肉什菌忌廉意大利粉

英伦绅士啤酒炸鱼薯条餐