今日午餐黎左YOHO食,虽然YOHO有好多食肆,但唔知点解就无间餐厅想食所以就由妈妈拍板,佢话想食亚洲菜又唔想食生野,于是就㨂左安南小馆一朝早出左九龙,返到去YOHO都好攰,由MTR行去餐厅仲要行一阵沿途都见到有几间吉舖,唔知点解YOHO好似乜都有,但系行起街上黎就觉得好闷无野想行终于行到去餐厅了,当时正值午餐时间,餐厅只系FULL左7成,好好彩地唔洗等位坐下望下MENUMENU既选择真系唔多,好似无乜野食好㨂咁因为我地都系雀仔胃,一人一碗粉就太饱,所以叫左一碗粉、一个小食同两杯饮品午市套餐既鸡翼春卷捞檬鸡翼腌得好够味,春卷个皮就略嫌UN左D,但味道都正常。捞檬加左萝卜丝同青瓜丝,仲有D生菜伴下食捞檬当然要落碌冧,呢度既碌冧就略嫌咸左DD,鱼露重手左炭烧猪肉米纸卷见到妈妈对筷子证明佢几心急呢个要先讲卖相,其实都几十蚊一碟米纸卷个伴碟会唔会HEA左D呢,得块蕃茄同青瓜呢个配搭同茶餐厅既欧陆早餐有乜分别?米纸卷既味道都好STANDARD,好难唔好食。炭烧猪肉用鱼露腌过所以有阵咸香,好惹味因为越式清补凉呢个名吸引左我,但原来同凉粉爽差唔多除左眼见两粒龙眼同凉粉之外,杯底仲有薏米同莲子天气咁热

坐下望下MENU
MENU既选择真系唔多,好似无乜野食好㨂咁

鸡翼春卷捞檬

午市套餐既鸡翼春卷捞檬

食捞檬当然要落碌冧,呢度既碌冧就略嫌咸左DD,鱼露重手左

见到妈妈对筷子证明佢几心急

呢个配搭同茶餐厅既欧陆早餐有乜分别?

越式清补凉

因为越式清补凉呢个名吸引左我,但原来同凉粉爽差唔多

除左眼见两粒龙眼同凉粉之外,杯底仲有薏米同莲子

天气咁热饮杯冻野真系好舒服

今餐埋单171,LUNCH价钱黎讲真系偏贵,系商业区返工都无咁贵

餐厅环境SEMI-OPEN唔算一个好好既环境,餐具又普通全部都系同一个色TONE望到好闷

收得呢个价钱应该DEATAIL位再做好D
越式清补凉