2012-12-07
上年都食過2000円既放題,當時都感覺唔錯。前幾日行街時,男友忽然話想食刺身,於是就重臨2000円。上到去,人唔多,男友叫左個刺身飯,我叫左個日式牛肉鍋。價錢ok平,一個$48,一個$56,有埋日式魚翅湯&甜品(桂花糕/啫喱)男友話個刺身飯好唔得,d飯好酸,d刺身亦好唔新鮮,我試吃一塊魷魚,好腥臭!!!而我既日式牛肉鍋就正常貨色,唔錯唔錯!湯底ok濃,都幾多牛肉!本身仲諗住夜晚去2000円食放題,點知佢d刺身退步成咁,即刻打消念頭!而店員既服務態度亦令人男友見到menu張圖,問佢呢個係邊一款刺身飯,男店員:「下?邊款呀?呢個?唔知喎!係卦!應係呢個卦!」語氣大大聲又好疑惑,搞到我地仲疑惑,不過最後佢都去左廚房問。「喂!問左啦!係呢個呀!」佢好似當左我地係佢識左十幾年既老友般呼喝,感覺幾搞笑!我下單時,再三同佢講明牛肉鍋要走蛋,因為我食完蛋會敏感,但係黎左時依然見到打左隻蛋落去,息事寧人,免得再勞煩男店員,唯有好小心咁"畢"走隻蛋… 食食下野時,有另一名男店員係隔離張枱擺設緊餐具,跟住成隻裝豉油既碟 竟然剛剛好飛入我個袋入面 (準確到我都忍唔住笑)我拎返隻碟出黎俾返佢,佢竟然默不作聲,木
前幾日行街時,男友忽然話想食刺身,
於是就重臨2000円。
上到去,人唔多,男友叫左個刺身飯,我叫左個日式牛肉鍋。
而店員既服務態度亦令人
男友見到menu張圖,問佢呢個係邊一款刺身飯,
男店員:「下?邊款呀?呢個?唔知喎!係卦!應係呢個卦!」
「喂!問左啦!係呢個呀!」
佢好似當左我地係佢識左十幾年既老友般呼喝,感覺幾搞笑!
我下單時,再三同佢講明牛肉鍋要走蛋,因為我食完蛋會敏感,
唯有好小心咁"畢"走隻蛋…
食食下野時,有另一名男店員係隔離張枱擺設緊餐具,
我拎返隻碟出黎俾返佢,佢竟然默不作聲,木無表情地接過隻碟,
施施然擺返好就走…
今時今日咁既服務態度,真係令我大開眼界