2018-02-15 72 浏览
老实讲,呢间餐厅并非本来庆祝情人节的首选但2~3星期前打去该餐厅已full booking,见呢间餐厅评分都高,价钱亦可接受,于是一试要揾一日上去俾$500 deposit,而当日会减$100book左8:30pm, 8:15上到去已可入座一入黎已经要赞!座得舒服, 店面细细, 但2人会俾4人台, 唔怕台贴台同陌生人一齐坐咁尴尬!而且考虑到情人节, 餐厅仲特地拎个花桶俾我地插束花系台面!!好贴心!!!摆设如上, 送左2盒朱古力, 仲有2张卡, 侍应表示下年出示有5折(虽然系抵, 不过有几多人下年会黎同一间餐厅呢.....)情人节特别餐前菜方面, 猪肋条真系好好食!海胆蟹肉意大利饭,海胆不会过浓过淡,饭粒软硬适中芝士龙虾+美国牛柳,龙虾肉爽口,新鲜!牛柳可自行加黑椒调味,味道更好!芝士蛋糕+朱古力蛋糕无跟餐野饮, 于是叫左一杯有酒精, 一杯无酒精既饮品女友点的Flavor Mojito(草莓)真的太抢喉,我都觉得头半杯都过浓酒味,但当冰溶了,味道却是非常地好Berry punch,酸酸的非常开胃,圆球为莓类的冰块,有心思!食物饮品味道惊喜不算大,中规中距,但胜在侍应非常有礼貌收碟放餐都会
老实讲,呢间餐厅并非本来庆祝情人节的首选
要揾一日上去俾$500 deposit,而当日会减$100
book左8:30pm, 8:15上到去已可入座

(虽然系抵, 不过有几多人下年会黎同一间餐厅呢.....)

情人节特别餐
前菜方面, 猪肋条真系好好食!

海胆蟹肉意大利饭,海胆不会过浓过淡,饭粒软硬适中

芝士龙虾+美国牛柳,龙虾肉爽口,新鲜!
牛柳可自行加黑椒调味,味道更好!

芝士蛋糕+朱古力蛋糕

无跟餐野饮, 于是叫左一杯有酒精, 一杯无酒精既饮品
女友点的Flavor Mojito(草莓)

食物饮品味道惊喜不算大,中规中距,但胜在侍应非常有礼貌
收碟放餐都会讲声唔好意思,阻阻你,而龙虾上菜时亦特别提醒虾杠部份已打开,平凡中见细心
等升降机离开既时候,女友打算门前拍照留念,店员见到亦主动帮我地影
难怪女友一进升降机便赞呢间餐厅服务好!
2018-02-14
庆祝纪念