2022-09-10 756 浏览
我哋算系常客,钟意帮衬呢间系因为佢哋个主厨云师傅好。今日经OpenRice订位。去到先知原来云师傅放假,那位带位嘅K经理呢,首先嚟过咩都唔关佢事?话说我只不过问咗一下云师傅今日唔喺度吗?呢位K经理呢就阿吱阿咗讲云师傅放假有私人野我哋都决定唔到。OK明白师傅要放假冇所谓!都揾我哋喺OpenRice订位嘅Booking嘅时候呢同样嘅呢K经理耍太极话OpenRice嘅Booking有阵时唔准,佢见唔到我嘅Booking!我从来喺OpenRice订枱未试过话唔见Booking嘅,咁我首先以为自己老人痴呆唔记得咗订枱啦,即刻开OpenRice show俾佢睇,但佢都仍然阿吱阿咗话OpenRice嘅Booking唔准确,我同朋友两个只可以互相反白👀!跟住俾咗位我哋坐系餐厅中间,我哋系头两个到餐厅坐嘅客人。跟住陆陆续续另外两组客人都到咗啦,斟茶阿姐俾咗第三组同第二组客人水都冇俾我哋茶水,唔紧要啦可能见唔到我哋坐正喺餐厅中间挂?吩咐阿姐比茶水阿姐即刻送到!未正式食嘢之前呢位为K经理再继续喺我侧边念经!我带咗支酒系准备下一次云师傅喺度嘅时候饮嘅,叫呢位K帮我保存住,佢不断喺我耳边吱吱浸浸,大概我嘅理解系
我哋算系常客,钟意帮衬呢间系因为佢哋个主厨云师傅好。
今日经OpenRice订位。
未正式食嘢之前呢位为K经理再继续喺我侧边念经!我带咗支酒系准备下一次云师傅喺度嘅时候饮嘅,叫呢位K帮我保存住,佢不断喺我耳边吱吱浸浸,大概我嘅理解系唔方便呀唔得呀咁上下啦!跟住我叫佢打俾云师傅睇吓点,并且要求佢唔好再喺我耳边吱吱浸浸,因为真系好Q烦。未见过一个咁同餐厅倒米嘅经理,我朋友同我差啲想起身就走啦!

食嘢方面同埋环境就不嬲都保持非常之好嘅水准,所以非常值得抵赞!

我同朋友食到接近尾声,见到有两位女士大概两点多到餐厅,唔知发生咩事见到其中一位女士不断同K先生争论,只系隐约听到K先生的态度仍然咁大支野!

最后我同朋友点了两杯咖啡,阿姐带住两杯咖啡经过K先生后边,点知K先生截住阿姐要俾我哋嘅两杯咖啡佢侧边两位女士,阿姐面有难色, 并且告诉K两杯咖啡系我哋嘅,但K一意孤行,点知佢身边两位女士话「我冇要咖啡㖞!」K即刻唔识得反应!其实最样衰嘅唔系杯咖啡俾我先定系比侧边两位女士先,又或者K唔想我哋饮咖啡,最样衰嘅系成个过程俾我同朋友都亲眼目击!而呢位K亦都知道我哋亲眼目击,因为中间佢坚持要比咖啡侧边两位女士嘅时候,佢睇住我望住佢!真系未见过咁唔识大体嘅所谓经理!

希望餐厅可以更加提升服务质素,教下一啲所谓经理对客人态度好啲,唔好同间餐厅倒米啦,同埋做啲鬼鼠野唔好咁明显俾个客见到!识做啲咪生意好啲啰!
等候时间
3 分钟 (堂食)