2018-09-02 391 浏览
昨日生日,先生同我食生日饭。本来谂住去愉景湾,但全日都好大雨,决定留返系东涌食。系海堤有几间西餐厅,不过呢间系最多人,包括鬼佬和香港人。虽然成日食佢既外卖(外卖好抵和好味),但都决定食呢间。环境:有室内和室外,室外好多鬼佬通常较嘈,室内通常系香港人,但我地张台冷气机滴水非常严重,拣位时要小心!叫左个顶级肉眼、纽西兰牛柳同埋Tiramisu.顶级肉眼叫左medium rare,虽然好软好淋,但我觉得生左少少,同埋好多肥羔,反而配菜沙律非常新鲜。纽西兰牛柳要全熟,我先生觉得好软熟又好味,系encore 之作,反而薯蓉一般。Tiramisu 最抵食$55大大件仲有两球朱古力雪糕,因为好饱,所以觉得味道一般。但绝对值得叫。基本上呢间餐厅质素几高,暂时食过无论外卖和堂食都好味,所以会再黎试唔同既野。
叫左个顶级肉眼、纽西兰牛柳同埋Tiramisu.

2018-09-01
庆祝纪念