2016-09-17 466 浏览
好友聚会梗系要揾个可以倾到计,慢慢食野既地方啦,系Openrice见到呢间新间既餐厅,环境装潢得好令,开头觉得会好贵,睇埋MENU即系打电话去book枱!哗!同我上网睇到既一样,呢度真系好令原来仲有两间VIP房,有一间仲有埋唱K!可惜今日一早俾人book左无得转VIP房,下次一定要再早d book!!另外,佢地仲有专为吸烟人士而准备嘅露台,唔使特登落楼下食烟,非常贴心!👑叫左个岩大家口味既猪骨汤底,店员介绍佢地对汤底好严谨,叫我地可以试下就咁饮个汤!系要几有信心先讲到呢番说话,果然真系好甜!!汤底放左大量猪骨、大豆芽、粟米、红萝卜同埋白萝卜,熬制成奶白色嘅汤底,加上胡椒味,更加香浓。最重要既系咁有质素既汤底只系$138!!酱油配料见得多,炸蒜片第一次见,通常都系蒜粒加生粉炸成,但佢地好明显无加生粉,连蒜片既纹都好清楚见到!其他配料颜色鲜艳,睇落去都好新鲜!连匙羹都系独立摆开,好干净喔呢个系佢地自家制既竹蔗茅根,一饮就知落足料!而且都睇到好有大旧粟米同竹蔗,味道好清甜、清热解渴一流!凉拌猪耳味道非常惹味,除左有麻辣味之外,仲有浓郁既酱油味,而且咬落好爽口!另外仲有一d云耳,一样好爽脆!五
哗!同我上网睇到既一样,呢度真系好令
澳门猪骨锅底
酱油
竹蔗茅根
凉拌猪耳
手打五宝丸
五宝丸包括猪肉丸、牛肉丸、墨鱼丸等等,我食到猪肉丸,好浓郁既猪肉香味,一d骚味都无,好新鲜!另外,墨鱼丸好弹牙,而且佢地无加其他野落去混水摸鱼,好突出既墨鱼味
蜂巢豆腐
豆腐我好小食,但朋友坚持要叫,我试左一啖,竟然好滑而且有浓浓既豆味,望个样仲以为好粗糙,真系估佢唔到!
云吞拼水饺
呢个鲜虾云吞皮薄涵靓,

其实overall黎讲呢间火锅店好有品质,佢地好有心思,细微至餐具、摆盘都好精致
鲜杂菌
杂菜篮
食完肉梗系要叫番d菜食下啦!

咁高质量既火锅店人均消费只系$300..会唔会太抵!
生果拼盘
一品牛拼盘
呢个牛拼盘真系无敌
有手打牛丸,安格斯牛块(中间),本地鲜牛肉,牛胸,雪花肥牛 同埋金钱𦟌 , 侍应哥哥非常仔细地教我地每一种点样食. 牛胸我咁大个真系第一次打边炉食!估唔到系咁爽脆,爽口到不行了😍😍成班人抢住食呀!抢完牛胸就到中间既安格斯牛喇😫争崩头先食到几块,佢啲肉同肥既比例就系电视饮食节目所讲既"放入口咬几咬就已经溶左"既程度,好浓牛肉既香味!整体黎讲成个牛拼盘我觉得系必推介之食物.

物超所值既边炉晚
2016-08-25