2015-07-16 1062 浏览
又同拉面迷去食拉面喇xd!今次佢叫我必点限定天王,因为佢话食过一次就食上瘾,所以又借啲依要我陪佢去食- -咁我只能舍命陪君子喇~~依间拉面天王要转入巷仔先会有缘见到,平时唔行巷仔既我就破例入黎食野环境尚算唔错,而且装横都好有浓浓既传统日本风味,一入去店员既日语欢迎,实在好似致身系日本呢~点餐款式较少,有4种唔同汤底既拉面选择,有白天王、黑天王、赤天王同限定天王,而限定天王系季节限定,款式不时会转换,令大家有机会食更多唔同款式既拉面~而且更贴心既系,好多拉面既细节位都会问要/唔要,实在唔错~先睇睇墙上今期既限定天王系咩先~完全系赤红色既汤底已经有够吸引,而且系开胃既蕃茄汤底,唔怪得我朋友死都拉我黎食,因为我好中意蕃茄汤底既任何粉面呢~更何况系拉面@@除左角度唔同,实物同张图简直一模一样,汤底颜色非常鲜艳,而且铺满一堆蕃茄同蟹肉,份量亦都好够多,非常吸引!汤底茄味香浓而唔稠,而且舌尖会感觉到带微微既麻辣,蟹肉细软又鲜香,配上拉面非常夹~其他配料味道亦好出,唔会因汤底浓而失色,每个部份都做得好好,同朋友一人一碗,食到好满足!溏心蛋,蛋味香浓,食落流心感仍系咀入面,实在有够和味,面质粗幼适中,
又同拉面迷去食拉面喇xd!今次佢叫我必点限定天王,
因为佢话食过一次就食上瘾,所以又借啲依要我陪佢去食- -
咁我只能舍命陪君子喇~~
限定天王
溏心蛋,蛋味香浓,食落流心感仍系咀入面,实在有够和味,面质粗幼适中,而且非常弹牙,每食一啖都系精华所在!
芝士年糕
芝士年糕,外层好软熟,一咬之下立即有流心芝士,芝士味香浓,加上软软既外层确实唔错!值得一食~
今次朋友果然冇介绍错,有机会一定再黎一食限定天王~
芝士年糕