2020-11-06 602 浏览
今日路经慈云山,谂起附近有间出名食煲仔沙嗲牛肉面既餐厅,所以就走去试下。一到埗,已经有好几个人等紧位,等左大约10分钟就入得!店舖个size偏细,所以坐既位置唔算阔落,唔算太舒服但侍应态度几好,好有礼貌咁问我想嗌唛野食,咁我当然嗌个煲仔面啦!等左5mins度,煲仔面就送到我面前啦!侍应仲好心提点我,想食硬身一点既面条就等1分钟,想食霖身一点既就等2分钟好细心一试既汤底,味道都几浓郁,沙嗲味好重,但饮落会令人有种想饮水既口渴感觉,有d似落左好多味精既感觉再试下食个牛肉,肉质尚算嫩滑呢点值得一赞,好多餐厅既牛肉都整到好‘鞋’再食埋个面,食到一阵阵既花生味带出香滑既感觉,但我认为沙嗲味太重,失左少少平衡虽然睇落同食落只系一碗好普通既沙嗲牛肉面,但值得欣赏系睇得出老板从细节上落左功夫起码我欣赏佢既嫩滑牛肉同浓厚既花生味!系普通既餐厅食到与别不同既沙嗲牛肉味

一到埗,已经有好几个人等紧位
,等左大约10分钟就入得!

店舖个size偏细,所以坐既位置唔算阔落,唔算太舒服

等左5mins度,煲仔面就送到我面前啦!

好细心

再试下食个牛肉,肉质尚算嫩滑
呢点值得一赞,好多餐厅既牛肉都整到好‘鞋’

再食埋个面,食到一阵阵既花生味
带出香滑既感觉,但我认为沙嗲味太重,失左少少平衡

2020-11-06
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 煲仔沙嗲牛肉面