2018-09-02 1752 浏览
今晚好想食韩菜,同事话L' Hart开左一间新的韩国餐厅,所以决定黎试下餐厅装修以木为主,在天花挂住好多灯饰,仲有一个大萤幕不停播放韩国节目,再加上好多店员都系韩国人,俾人一种置身韩国的感觉,好有feel海鲜豆腐锅~ 连炉一起上,豆腐上铺住一大堆辣酱,食材甚多,有蚬, 蛳蚶,虾,青口,鱿鱼圈,韩国粉丝和葱段将辣酱捞混汤底一齐煮,所有蚬,青口都张开口,好似呼唤紧我去食佢地咁汤底又辣又鲜甜,豆腐和韩国粉丝索哂D辣汁,好好味呀海鲜葱饼~ 馅料多到cover哂成个饼,有鱿鱼,虾, 红椒青椒和葱,煎得好脆好香,香喷喷热辣辣咁上枱, 蘸埋个汁真系好美味,食到停唔到口系我食过最好味的海鲜葱饼成块海鲜饼差不多都是馅料韩式炸鸡半份,分原味,酱油和甜辣酱,我拣左甜辣酱味~外脆内肉质鲜嫩,juicy, 甜辣度刚好,on top仲有好多nuts, 好惹味半份都有9件鸡,又有脾,又有翼,应该系半只鸡,份量几大水蜜桃碳酸水~碳酸水即系梳打水,底部放左好多蜜桃浆,记得要搅混先饮,好清甜,好解渴蓝莓奶昔~好浓的蓝莓味,正
今晚好想食韩菜,同事话L' Hart开左一间新的韩国
餐厅,所以决定黎试下

海鲜豆腐锅~ 连炉一起上,豆腐上铺住一大堆辣酱,
食材甚多,有蚬, 蛳蚶,虾,青口,鱿鱼圈,韩国粉丝和葱段

将辣酱捞混汤底一齐煮,所有蚬,青口都张开口,
好似呼唤紧我去食佢地咁
汤底又辣又鲜甜,
豆腐和韩国粉丝索哂D辣汁,好好味呀

系我食过最好味的海鲜葱饼

成块海鲜饼差不多都是馅料

韩式炸鸡半份,分原味,酱油和甜辣酱,我拣左

半份都有9件鸡,又有脾,又有翼,应该系半只鸡,
份量几大

水蜜桃碳酸水~碳酸水即系梳打水,底部放左好多
蜜桃浆,记得要搅混先饮,好清甜,好解渴

蓝莓奶昔~好浓的蓝莓味,正

2018-09-01
  • 韩式炸鸡(甜辣)味