2015-07-09 2027 浏览
再次同chicken食炑八韩烤~yeah~自从上次食过尖沙咀果间之后,今次一见旺角新开张当然要黎捧场!我地又要变成食肉兽去不停食烤肉~环境唔错都几大,但比尖沙咀既细小小,坐位都几多,因为早左黎所以我地可以坐卡位~同样嗌左一个烤肉顶级二人套餐,肉既种类同尖沙咀既有啲分别,所以当然要试下睇下有咩唔同喇我地既烤板已经准备好了~等待期间就先食下前菜开开胃,有沙律同埋一啲泡菜小食蔬菜新鲜,配上胡麻酱,酸酸的好开胃,另外既小配菜唔单只就咁食,配合埋烤肉一齐食会更加美味我嗌左杯士多啤梨梳打,感觉有啲伏,好似药水味唔太建议点既饮品炑八牛肋骨,牛味好重,而且烧得好香,两人可以食到好多块,加上其他配菜一齐食更加好食~厚切牛舌,厚得黎有点难咬开,因为CHICKEN中意食,所以好快比佢食晒XD牛小排,非常好食!经过一段时间既腌制,烧起左佢系非常香口~而且酱汁同牛既味道浓郁,配搭得极之好食~赞!大八爪鱼,需要剪开脚黎烧,都几残忍XD八爪鱼好烟韧,而且会食到微微既泡菜辣味厚切五花腩,用白萝卜片包住五花腩食会更加香口!依个食法系店员教的,萝卜片既爽脆又食到五花腩果种香口感,令原本既油腻感减至最少,味道更加升华,实在
再次同chicken食炑八韩烤~yeah~
我地又要变成食肉兽去不停食烤肉~
沙律
士多啤梨梳打
我嗌左杯士多啤梨梳打,感觉有啲伏,好似药水味
唔太建议点既饮品
牛小排
厚切五花腩
厚切五花腩,用白萝卜片包住五花腩食会更加香口!依个食法系店员教的,萝卜片既爽脆又食到五花腩果种香口感,令原本既油腻感减至最少,味道更加升华,实在一赞!
大虾
大虾,鲜香又美味,虾肉鲜嫩够晒弹口,又大只又新鲜~正呀!
芝士烧,可以食到最爱既芝士烧~咸咸的带好香浓既芝士味,食落一啲都唔腻呢~
酱油蟹
酱油蟹,第一次食真系唔知酱油蟹系生食,大开眼界了XD
好多蟹膏!口感好绵,会有少少腥味,而且多食会咸同腻,所以配埋碗饭就岩岩好~一口饭一口酱油蟹,感觉唔错~
Oreo朱古力绵花冰沬
Oreo朱古力绵花冰沬,配左一小杯朱古力酱,整个冰沬好冻,面头既朱古力完全系硬既状态,旁边会有朱古力蛋糕仔,食落朱古力几浓,而且食落啲会食到麻糬仔,令成个冰沬更有口感,二人食真系会到好饱呢~

整体黎讲,食物方面都唔错,而且店员会同你互相互动,教我地食法,果然冇介绍错XD而且时不时会帮我地整一整食物,不过今次竟然冇主动加芝士烧Q_Q(好想食多次XD)
沙律
牛小排