2014-05-11 10770 浏览
5月9日大日子, 快兽仔同猪呠既六周年。情调大好既餐厅o系情人节/生日都试唔少,见openrice 食评唔错,就不如黎个新尝试。呢个新尝试亦令我呢个做开CR-ROM 既食客不得不开番个ACCT写番几句。早于上星期已经打电话BOOK 2人7:30 PM,BOOK 位时都讲明留位10分钟。明知呢间多人食,当日十分之咁准时7:30 到达,落雨湿笠笠,真系估唔到门口仲有咁多人愿意等。报到后先知未有得入住,无问题,多人丫嘛,我懂的,落雨C湿等左十多分钟终于到我地。一上到去油烟情况老实讲叫做合理,装修亦如大家既COMMENT 所讲够晒地道!而我地O系侍应既猜领下左O系楼梯隔离既二人座。做足功课既我见猪皮咁多人赞,梗系要试一试佢啦。另外仲叫左个人参鲍鱼鸡汤, 泡菜煎饼, 韩式拉面, 牛肉拼盘, 五花腩好快咁好多野食都一下子一齐到左 。但张"木台"咁"大",一下子黎左咁多点摆先? 侍应对呢个情况已经惯晒,拎多张櫈俾我地当茶几用。HEEEEY! 要明白我地个位O系正楼梯隔离, O系侍应们同食客必经之地,你将我地D野食咁放O系张櫈度, 而櫈既LEVEL 咁岩系人既大脾至PAT PAT 既位置,咁我D 野食
5月9日大日子, 快兽仔同猪呠既六周年。
而我地O系侍应既猜领下左O系楼梯隔离既二人座。
好快咁好多野食都一下子一齐到左 。

HEEEEY!
要明白我地个位O系正楼梯隔离, O系侍应们同食客必经之地,你将我地D野食咁放O系张櫈度, 而櫈既LEVEL 咁岩系人既大脾至PAT PAT 既位置,咁我D 野食咪o系度食晒尘?!
所有人行过D裤呀裙呀 "HIDE" 晒落去! 睇到无心机食啦

点解我地落单时唔提下我地摆唔晒咁多呢?什至后期食物再黎仲要我去帮手谂点摆?

好喇, D 野食黎晒! 但最搞笑既系前菜等左十几分钟都未黎!!!!
 仲要连只碗都未有!
 野食有野食HEA O系度, 俾人HEA 晒D污糟野落去, 人就有人O系度望住D 野食呆等!!
 侍应三催四请都未拎到前菜同碗过黎!!! 问左四个侍应都话落左单叫我地等等!!!
离晒大谱!
我地坐低O个下又识同我地讲只可以食九十分钟! 我地等你D 前菜都等到无晒时间啦!
 真系佛都有火!

野食方面, 个个都话猪皮好食! 点知食落去似食擦胶, 系好QQ 呀, 不过咩味都无LOR, 又肥腻! 把鬼!

人参鲍鱼鸡汤 - 有三只鲍鱼, 但成碗汤得意米味, 人参/鸡/鲍鱼 味完全食唔到!

泡菜煎饼 - OK好味, 但等得只碗黎都冻晒啦。

韩式拉面 - 辛辣面加只蛋同京葱,毫无诚意!

牛肉拼盘, 五花腩 - 正常, 都新鲜, 无腌过, 但唔值呢个价LOR

食饭其间都换左几次个煎盘, 都算OK, 侍应都会主动帮你剪开D 肉等你食。

佐料 (蒜片) 生菜 任添OK!

但最后见差唔多九十分钟就要急急脚一次过烧晒D 野LOR

全餐饭又急又赶环境又嘈, 野都讲唔到几句! 结果二人埋单八百几蚊!!!!

咁既价钱, 咁既服务, 食D咁既质素既野, 仲要食得咁赶, 我不如去ISQUARE 某韩国餐厅俾专人服侍帮你烧埋又坐得舒服好过!!!!

以后都唔会再黎! 简直俾人揾笨!!!

仲要搞到猪呠都"庆"埋先唔开心!

2014-05-09
等候时间
15 分钟 (堂食)
庆祝纪念
纪念日