2014-09-02 1056 浏览
好耐无写食评喇, 今次再写都系因为呢间韩式School Food, 韩流系香港越黎越强劲, 其实我从来都无受影响, 但最近亦因为睇韩国综艺节目而爱上韩国, 听闻呢间school food 系CWB 既分店已经好多人好爆场, 早几个月亦系沙田开左分店, 我身为沙田友当然要试下, 可惜第 1次去既时候, 实在太多人, 根本无可能系食饭时间入到去, 最后决定放弃, 咁... 揾另一个少人d 既时间再黎, 结果.... 我同朋友仔系一个星期日既下昼, 排左 20分钟左右, 就入坐, 今次, 系我既第 2次, 有上次既经验, 今次一定要早d 去拎飞排队 , 对于Dinner 黎讲, 又真系早左d 既, 不过为左避开人潮, 早d 食完早d 散啰!! 结果, 出奇地只等左 15分钟,可能时间真系尚早,所以等位时间唔耐!!! THANKS GOD~门口既韩文墙Menu, 其实... 款式唔多.由于有第 1次经验, 一入坐就落单, 首先order 左...厨师卡邦尼年糕  (上次食过, 今次再食)佢同「卡邦尼年糕」有d 唔同, 「厨师」有少少辣, 仲有d 粉丝, 个汁唔太「杰」, 亦都唔太腻, 辣辣地
好耐无写食评喇, 今次再写都系因为呢间韩式School Food, 韩流系香港越黎越强劲, 其实我从来都无受影响, 但最近亦因为睇韩国综艺节目而爱上韩国, 听闻呢间school food 系CWB 既分店已经好多人好爆场, 早几个月亦系沙田开左分店, 我身为沙田友当然要试下, 可惜第 1次去既时候, 实在太多人, 根本无可能系食饭时间入到去, 最后决定放弃, 咁... 揾另一个少人d 既时间再黎, 结果.... 我同朋友仔系一个星期日既下昼, 排左 20分钟左右, 就入坐, 今次, 系我既第 2次, 有上次既经验, 今次一定要早d 去拎飞排队 [未够 5点半就拎左飞] , 对于Dinner 黎讲, 又真系早左d 既, 不过为左避开人潮, 早d 食完早d 散啰!! 结果, 出奇地只等左 15分钟,可能时间真系尚早,所以等位时间唔耐!!! THANKS GOD~

门口既韩文墙
Menu, 其实... 款式唔多.

厨师卡邦尼年糕
 (上次食过, 今次再食)
佢同「卡邦尼年糕」有d 唔同, 「厨师」有少少辣, 仲有d 粉丝, 个汁唔太「杰」, 亦都唔太腻, 辣辣地几开胃, 从来唔食年糕嘅我都被吸引, 个汁真系好正, 如果有碗饭, 捞汁仲正.
炸鸡
(上次食过, 今次再食)
虽然普通食物, 但佢唔太油, 亦无厚粉.
韩小姐

系Kimchi, 辣辣地都几开胃, 会不停一旧旧咁吞噬.
韩式酱烧牛仔骨饭配薯角

由于本人唔食牛, 所以无牛仔骨既食后感, 但屋企人话OK, 有薯角又有饭, 好饱好满足, 不过美中不足既系竟然无茄汁, 本人觉得薯角薯条应该要有少少茄汁点缀一下先好食.
之后等齐人再order...

乌卒卒
 (上次食过, 今次再食)
里面系墨鱼, 好鲜甜既墨鱼, 辣辣地, 招牌菜果然好味
野菜沙律

呢款无乜特别, 其实只系我地觉得成枱肉又无菜先叫既.
哈哈咖哩拉面

其实即系炸虾, 同埋好香浓咖哩味既拉面, 仲有好「杰」既咖哩汤底, 虽然就普通左d, 价钱亦都唔平, 但OK既.
(加单) 炸鸡块

再叫再食
整体黎讲, d野食几吸引几好食既, 4个人食左 600蚊, 沙田区黎讲都OK 啦!
服务都OK 既, 系有少少唔太主动, 水 - 要问佢拎先有, 饮晒d 水又唔会主动帮你加.
环境OK, 几干净几舒服.
我会再黎食过架!!!!!
2014-08-31
等候时间
15 分钟 (堂食)
  • 乌卒卒
  • 韩小姐