2018-08-20 168 浏览
昨天系呀仔生日,佢系个超级韩咪,好喜欢吃韩式食物,又因为居住将军澳,所来到这裹,我地三个人叫咗三样食物同1L米酒。果味蒜香烤鸡带有小小蒜香味,烤鸡又不会烤得好干,甜辣也不错,唔会好辣仲带有点甜。香辣炒年糕,其实唔似炒年糕,有啲似用辣酱加水煮成的,但试完后,觉得好好味,佢裹面有好多材料, 例如有洋葱、鸡蛋、牙菜、韩式鱼蛋同粉丝等等。我个人最喜欢佢裹面的韩式鱼蛋同年糕,因为唔同出面食的,煮都个鱼蛋同年糕林bet bet又无晒味,终结这间的炒年糕系好好味啦。韩式鸡蛋卷,外层有厚厚的鸡蛋,裹面有餐肉、紫菜、殗萝卜、芝士、青瓜、蟹柳.….。酱汁都有芝士、茄汁同黄芥辣三种。西柚韩式米酒,未饮的时候,仲怕佢会唔会似药水味,一饮便爱上,小小甜带点酸,还有清新西柚香味。
果味蒜香烤鸡 + 甜辣烤鸡
香辣炒年糕