2019-04-15 350 浏览
又嚟馬鞍山濕平, 所以都係嚟呢度食麵, 貪佢唔多人, 不過今次已經比之前多人咗, 之前都係得幾枱, 今次竟然連門口埋邊都坐埋, 唔知係咪我地太旺場~ 呢度選擇唔多, 其餘嚟得都係食果d, 幾個月前話期間限定, 竟然到而家都仲有, 不過上次試完, 始終都係鍾意食沾麵多過湯麵, 當然會搭單食多樣小食, 今次見有新嘢, 一於試試先~ 白沾例牌走蔥走筍湯加熱, 味道依舊不變, 不過好似面果層油多咗少少~ 始終沾麵係用粗麵有坑果只, 口感會比湯麵的幼麵彈牙, 而且湯麵好易比湯再浸林, 冇咁彈牙, 所以都係鍾意食返沾麵~ 玉子鰻魚磯邊揚睇menu張相, 仲以為係用玉子豆腐扮鰻魚再炸, 原來真係有鰻魚, 開頭第一啖係好味的, 又夠熱, 又夠脆, 但之後冷得太快, 搞到舊鰻魚有少少腥腥地, 扣咗少少分~

2019-03-30