2012-09-17 85 浏览
平时系APM或 iSquare 经过Italian Tomato门口都见到好多款蛋糕,真系款款都好靓仔,大大件都只需$30以下一件,好似好抵食咁噃!尤其我咁钟意咖啡味同绿茶味嘅野食,见到有呢两款味道嘅蛋糕,的确会特别吸引想去品尝一下。因为有次去开Sogo Food Court食Dinner见到原来呢边都有间Italian Tomato㖞,一于揾朝去买返几件先。- 绿茶蛋糕 Green Tea Cake ($29 piece)分别有3层软绵绵的绿茶蛋糕夹住2层有红豆的Cream,顶层有一堆Cream和半粒好甜且冇粟子味的糖粟子,但蛋糕本身就唔会太甜,一粒粒的红豆唔腍有咬口呢样几好;白色Cream都几Creamy,好滑;可惜绿茶蛋糕味道偏淡只有好少绿茶味,若可浓郁D就Perfect喇。- 特浓牛奶朱古力条 ($14)质地实的的有D似芝士蛋糕质感,中间的牛奶朱古力几滑奶味唔重又唔会好甜,底层深黑色朱古力唔苦几浓郁,呢条OK㖞!- 咖啡蛋糕 Renoir ($26 piece)与绿茶蛋糕一样,有3层蛋糕同2层Cream分隔,同样大大件几靓仔。咖啡蛋糕层软绵绵,只带著微微咖啡味,太淡了,可能我钟
绿茶蛋糕+特浓牛奶朱古力条

- 特浓牛奶朱古力条 ($14)

特浓牛奶朱古力条 ($14)

- 咖啡蛋糕 Renoir ($26 piece)

咖啡蛋糕层软绵绵,只带著微微咖啡味,太淡了,可能我钟意饮Espresso,所以觉得冇乜味,朋友就觉得咖啡味唔错㖞。
面层有半粒合桃、牛奶朱古力同咖啡Mousse,牛奶朱古力都几甜,Mousse好滑,略嫌咖啡味不够,合桃普通。
2012-09-16
等候时间
1 分钟 (外卖自取)
绿茶蛋糕+特浓牛奶朱古力条
特浓牛奶朱古力条 ($14)
  • 特浓牛奶朱古力
  • 绿茶蛋糕