2019-08-28 263 浏览
朋友生日要庆祝~星期六既下午我地选择左呢间系苏杭街既on time cafe😍听闻呢到既咖啡好正!环境好靓啊!不过正系午餐时间很多人,都满场了,但原来上层都有架,职员话上面唔多开放既!上到去原来系party room形式,有厨房比人租用,但环境都好阔落,我地好钟意,岩哂倾计!睇下餐牌先,睇岩食咩再落返楼下叫野食!午市套餐都几吸引,我地叫左红菜头西柚橙配烟三文鱼沙律$78,香辣带子意粉$88,黑松露野菌忌廉意粉$78,再加$20转套餐,有薯条/沙律跟返!饮品呢叫左hojicha latte,latte同埋店员特别介绍未出街既「苏杭街咖啡」比我地试下~咁就叫埋啦!呢个黑松露野菌忌廉意粉一摆低就超香啦!果阵黑松露味叫人流哂口水,食落去加埋忌廉超正!意粉都煮得刚刚好~另外香辣带子意粉都真系几辣,不过都好香,带子亦煎得岩岩好,好食!呢个红菜头西柚橙配烟三文鱼沙律几大碟!好抵食啊好多料~红菜头好味又健康!配埋佢个黑醋好开胃~薯条好脆,好食~饮品呢latte都好香咖啡味,幼又滑!拉花又靓朋友呢杯hojicha latte佢话茶味够香,配埋牛奶好正~只猫猫画得好可爱~仲有超可爱既猫猫 匙羹!呢个压轴既

黑松露野菌忌廉意粉

香辣带子意粉

红菜头西柚橙配烟三文鱼沙律

薯条好脆,好食~

饮品呢latte都好香咖啡味,幼又滑!拉花又靓
Latte
ice  latte

hojicha latte

呢个压轴既苏杭街咖啡 店员话结合左桂花 玫瑰 茉莉 三种花既香气,令人好期待!我主要饮到好香桂花味但亦不失咖啡香味、正!
苏杭街咖啡

环境同食物饮品都好好,岩哂朋友聚会倾计
仲有好多款蛋糕,不过今次好饱,下次再试啦

黑松露野菌忌廉意粉
红菜头西柚橙配烟三文鱼沙律