2022-10-26 29 浏览
系太子行街行到差唔多食饭时间就系附近揾嘢食,系蓝马之城见到呢间光猛有装修嘅餐厅,望下裹面都有唔少人食饭,门面几干净,再望望餐牌原来食鸡饭就入去试吓。餐厅除咗有单点食物外亦有套餐,呢间餐厅叫苏山鸡饭,餐牌有个招牌鸡饭,一于试下佢啦;友人唔想食咁多饭,就试吓佢个龙虾叻沙掺掺。天气凉,胃口大增,我地都叫多咗两个小食同两杯饮品。晚餐整体来讲满意,若果再经过会想试埋佢个走地鸡饭,咁多个菜式我最钟意招牌鸡饭,只鸡非常滑嫩,加埋酱汁捞饭一流,有啲后悔叫左油饭唔系白饭,哈哈,另外非常少见鸡杂汤,钟意食鸡杂嘅朋友一定唔可以错过。友人食既掺掺有一大只半边龙虾,加上浓浓嘅叻沙汤底,呢碗面亦都值得推介,好有趣呢个掺掺会包埋一个牛油咖央多士,热辣辣咁食非常过瘾非常好食。小食方面我哋叫咗通菜同埋小食拼盘,味道中规中矩,若果通菜少啲油就更好。饮品方面叫咗香茅薄荷德钦同埋恐龙美禄,薄荷特饮我就唔评论,但系恐龙美禄就非常好饮,若果大家喺太子真系可以试一试呢间苏山鸡饭。