2016-12-02 441 浏览
因为之前帮衬过呢间餐厅品牌,留下咗印象,今次与情人转移阵地,改喺另一个地点约会……相隔不到一条街,感觉完全不一样。呢间餐厅连吧位于砵兰街心脏,对以不是常客嘅我(笑),一点也不好找,对于女士嚟讲,更加需要一点勇气,有男伴同行另计。讲返正题,今晚点咗香煎鸭胸伴咸蛋意粉,估唔到有惊喜,鸭胸厚肉唔韧,咸蛋碎切融入意粉中,味道刚好。烟三文什菌墨鱼汁意粉,叫得就唔怕染黑棚牙,佢啲墨汁唔多唔少,意粉圈起汁都冇四围飞,入味兼好有墨鱼味,配合冻烟三文同食,一冷一热,徘徊冷静与热情之间……仲有青苹果鹅肝多士,膻香在口腔回荡,饮返杯longisland,清清喉咙,望下啲人掟镖、睇下大电视、倾下心事,怡然自得。