2021-09-09 651 浏览
唔觉唔觉行到尖沙咀嘅厚福街,当然要去H8觅食啦👀👀同行友人话想打边炉,见一楼已经系重庆火锅,而且时间尚早有位可以即刻入座,最终老友扑锤决定一于食呢间过江龙哥老官啦🐉我地嗌左双拼汤底,一边辣一边唔辣,任得我选择😙主锅系哥老官嘅经典红油麻辣汤底;子锅则系外间小见嘅罗宋汤,酸酸甜甜咁劲开胃!开左锅就当然要去调酱啦~调料区🧂系餐厅近门口位置,干净企理,而且仲有小食可以等你系餐前填填肚仔最最最令我惊喜嘅系,呢间餐厅系有免费提供🧊🍋冰柠檬水㗎!众所就知,去打边炉其中一个必要支出一定系饮品,好多店家都未必会提供常温水,佢竟然有柠檬水提供,超级超级值得赞嘅一个贴心服务🙆🏻‍♀️放学小肉 (30串)餐前小食,记得一定要点孜然粉食,惹味到我地食唔停口👻清纯鸭血呢碟鸭血无记错嘅话,只系$58咋!大大碟超级抵食,而且好大块我地专登落左两个唔同汤底到试,索左汤味之后真系超香滑😻竹荪虾滑虾滑系我打边炉必点配料之一,今次嘅虾滑特别在于加埋咗爽口嘅竹荪,食落当然口感level double up啦!推荐大家一定要叫黎试!特色店家牛拼盘心思思想食牛但又唔想眼阔肚窄嗌到成枱牛?牛拼盘就啱哂你啦!一次比你试哂唔同部位之余,质

唔觉唔觉行到尖沙咀嘅厚福街,当然要去H8觅食啦👀👀

开左锅就当然要去调酱啦~
最最最令我惊喜嘅系,呢间餐厅系有免费提供🧊🍋冰柠檬水㗎!

放学小肉 (30串)
餐前小食,记得一定要点孜然粉食,惹味到我地食唔停口👻

清纯鸭血
呢碟鸭血无记错嘅话,只系$58咋!
大大碟超级抵食,而且好大块
我地专登落左两个唔同汤底到试,索左汤味之后真系超香滑😻

竹荪虾滑

特色店家牛拼盘
心思思想食牛但又唔想眼阔肚窄嗌到成枱牛?
牛拼盘就啱哂你啦!一次比你试哂唔同部位之余,质素仲绝对有翻咁上下🙌🏻
连对面果个食肉兽都忍唔住一路食一路赞啲牛超高质🐮
推荐指数10分满分嘅,我会比8分☺️

鲜虾云吞
不过不失嘅鲜虾云吞~大大只,而且食得出材料系新鲜,唔系普通雪藏货色💦

大合照呀📷2个人食都可以好丰富好满足㗎!

世纪冰粉
食完一轮又点可以唔嗌个压轴既甜品呢?
意外地发现左怀旧而且非常打卡able嘅冰粉㊙️
一上甜品嘅时候忍唔住惊呼左句「哇,好大份呀!」
店员仲会好细心咁帮你拌好材料~
配料入面我最钟意有口感嘅提子干同埋谷物,加埋淡淡奶茶底,系几有特色嘅一道甜品黎!

🈵🈵🈵🈵🈵🈵🈵
哥老官总对会系我encore list入面!嘢食质素满分,而且店员超helpful,一路都好用心serve同场嘅客,位置阔落又舒服,喺食得开心满足嘅一餐呀!❤️‍🔥❤️‍🔥

• 放学小肉
  • 创世纪冰粉