(非会员)
尋晚我地去左和味濃食晚飯,去到已經九點幾喇,入面都仲有兩枱人食緊飯~我地坐低叫左個晚餐,係一個日式o既湯飯套餐,見佢$35有三個餸,有飯有飲品同甜品,諗住份量都唔會太多,於是再叫左條是日精選o既鹽燒烏頭($32),串燒雞翼($13),鹽燒雞皮($13),薄燒牛脷($16)同埋香草羊扒($20)。首先黎o既係薄燒牛脷同香草羊扒,牛脷有三塊切得薄薄地,有d黑椒味,好腍~好味~香草羊扒好有羊味~二十蚊黎講一d都唔細塊,都有手掌咁大~之後老闆拎左碟沙嗲汁俾我地,味道唔錯~再黎有日式湯飯,可以揀豬骨湯或麵豉湯底,我地揀左麵豉湯,有芝士腸、豬頸肉同肥牛,份量都好大,而且碗飯係分上架~老闆見我地兩個人仲問我地夠唔夠飯,免費俾多碗我地添~之後個鹽燒雞皮同串燒雞翼都到埋,真係燒得好有水準,雞皮好脆,而且味道o岩o岩好~最後連條鹽燒烏頭都到喇~我地以為咁o既價錢條魚一定好細啦~點知條魚都算大,老闆仲好細心地為我地拆開條魚,落埋檸檬汁~真係超好食呀~好新鮮而且啖啖肉~最後仲有飯後甜品,可以揀紅豆沙或啫喱,老闆仲送多個俾我地添~有一個題外話就係,呢間舖頭,個電視教得好清,每一位客人都睇得好舒服,除左野食,環境
之後老闆拎左碟沙嗲汁俾我地,味道唔錯~

有一個題外話就係,呢間舖頭,個電視教得好清,每一位客人都睇得好舒服,除左野食,環境都好緊要,好過人地一間舖有兩個電視,但係兩個都係睇雪花。
另外雖然間舗好細,得幾張枱,但係d座位都好闊,坐得舒服~
我地仲聽到隔離枱一對情侶好都話d野好食添~

總括黎講呢間餐廳做得好有誠意~希望佢好生意啦~我地都會繼續幫襯架~
2009-04-07