2019-06-20 170 浏览
以前系附近读书既时候, 仲未搬铺既时新就系我既饭堂, lunch time既最爱! 不过毕左业之后几乎都无黎食过lu, 今日去开黄埔就特登黎食揾番回忆既味道~而家装修靓左, 系人都认到哩个sharp醒既门面样样都想食于是就叫左二人套餐, 乜都有唔洗谂~ 有2个餐汤, 2只鸡全翼(可以拣炸or卤水), 炸薯条拼鸡粒, 汉堡芝士包同埋汉堡蛋包各一个,  2杯餐饮同埋甜品~汉堡芝士包同汉堡蛋包依种面头铺满芝麻既港式汉堡包, 真系令人好怀念呀~个包热热的, 虽然流量高但系铺头都唔会整定而系新鲜即做, 汉堡肉又唔柴皮,  仲有佢自家制既时新酱, 好好味而且落得一D都唔孤寒!! 我地仲拣埋依个酱黎点个脆鸡粒食, 正呀绝对唔逊色于大型连锁店, 如果唔系点样系依度站住阵脚咁多年呢! 炸薯条食汉堡唔系唔配薯条呀麻? 传统港式粗切波浪纹薯条, 薯味重之余食到薯仔蓉口感, 系依种薯条先食得到炸鸡全翼老老实实, 由以前到而家无论鸡脾定鸡翼我都未食过卤水, 每次都一定要食炸既! 依度新鲜即炸实在太香口~系我食完只鸡全翼之后见到隔离枱个小妹妹揸住大大只炸鸡脾食, 都有D想抢左佢只鸡脾既冲动最尾甜品我地拣左甜筒,
而家装修靓左, 系人都认到哩个sharp醒既门面

汉堡芝士包同汉堡蛋包
汉堡芝士包

汉堡蛋包

炸鸡全翼

最尾甜品我地拣左甜筒, 食饱饱坐系度慢慢食埋佢又得, 我就拎左之后卖埋单一路行一路食,  好似番番读书时代咁, 简单又开心~
而家大家熟悉既过江龙汉堡店系好食但系价钱都唔平,  闲闲地都$70~$100个, 有时食下依D陀地汉堡, 好味得黎价钱相宜而且当中既港式情怀真系系依D食店先会揾到!
2019-06-08
汉堡芝士包