2019-05-18
@sainthonorehk ————————————————————————可能適合對象:#阿華田蛋糕甜度(5星最甜):⭐️⭐️濃度(5星最濃):⭐️⭐️⭐️⭐️🍴:餐刀 ✔️/ 蠟燭 ✔️ / 冰袋 ✖️/ 紙盒✔️🏷:✔️(生日快樂,Happy Birthday紙牌免費;寫名的話,2磅以下加10蚊,2日前預訂)💬:杏花邨店嘅店員好好人,專業度100分!由於做咗會員可以以VIP價$108買,佢一步一步咁教我點做會員!香港嘅店員可以做到咁敬業樂業,真係買少見少!🛒:全港 #cakeup_全港🔘:個裝(半磅)💰:VIP價 $108;正價 $138————————————————————————性價比:高又有好嘢Share啦,不過要先講明,絕非廣告,冇收過錢,𠵱個蛋糕絕對有驚喜!!貨絕對辦,你睇嘅廣告相,你上官網睇個蛋糕,同你買到嘅蛋糕係一樣,冇呃人,冇淘寶感。首先,阿華田味,我已經好鍾意,平日冇𠵱個蛋糕都會去 @7elevenhk 買阿華田甜筒食。今次有𠵱個蛋糕,就二話不說去買個食吓。整個蛋糕阿華田味好香好濃,絕對食得出阿華田味。整個蛋糕主要分開6大層!第1層,清晰可見,面頭有3塊完整嘅阿華田夾心餅乾。味道
可能適合對象:#阿華田蛋糕
甜度(5星最甜):⭐️⭐️
濃度(5星最濃):⭐️⭐️⭐️⭐️
🍴:餐刀 ✔️/ 蠟燭 ✔️ / 冰袋 ✖️/ 紙盒✔️
🛒:全港 #cakeup_全港
🔘:個裝(半磅)
💰:VIP價 $108;正價 $138
————————————————————————
性價比:高
第1層,清晰可見,面頭有3塊完整嘅阿華田夾心餅乾。味道同我地喺超級市場買到嘅一樣。數算整個蛋糕,最為可以扣分嘅一點,就係個餅乾由於接觸到個蛋糕面,餅乾質地受到影響,會腍身啲。但係𠵱一點,冇話影響到我對𠵱個蛋糕嘅印象。
餅乾之下,就係其餘嘅5大層阿華田Mousses、阿華田軟心、阿華田牛奶麥精Mousses、阿華田醬,同埋一大塊薄脆。事實上,整個蛋糕嘅濕潤度好高。若然由面到底咁叉一大舊蛋糕,放入口,你只會好似食到好大股充滿阿華田味嘅濕潤物質,中間個層蛋糕嘅存在感唔算好重,比例會覺得Mousses 7: 蛋糕 3。但係當你「妹」緊啲Mousses時,雖則蛋糕存在感唔高,但都會食到,再者,個脆底絕對起到好大作用,好似食緊一杯Mousses with 粒粒脆脆,口感提升返晒個層次,唔似齋食緊Mousses。但都係果句,阿華田味真係好重,但絕對唔甜,喜愛。
但又公道啲咁講,一大舊咁食,又的確好難分得出作係阿華田味定阿華田牛奶麥精味(食神咩),但係就好肯定食到係阿華田味囉。不過分開逐層食,就必定分別得出佢係阿華田定係阿華田牛奶麥精味。
總結,$108蚊食到𠵱個質素,我覺得好抵!都係個句,你唔介意係連鎖大型餅店,𠵱個蛋糕啱晒4-6個人嘅生日飯局!
——————————————————
#cake #birthday #蛋糕 #生日 #生日蛋糕 #birthdaycake #hongkong #hkig #香港 #香港限定 #hkbakery #caketionary #caketionaryhongkong #呃like #相機食先 #阿華田 #ovaltine #ovaltinehk #銅鑼灣 @neway_hk #newayceo #生日會 #生日飯局 #生日之星 #父親節 #父親節禮物 #父親節蛋糕
阿華田蛋糕