2010-08-08 118 浏览
真係唔明個間食店 點諗 ~~ 唔洗用枝水來攪差自己間餐廳既聲譽ga ma~ 而且用呢個價錢來比 ~d 食物質素真係一般 ~事原係開頭我同女朋一來到揀緊 食d 咩既時候 , 個經理 就走埋來問要唔要點d 咩飲住先呀 ~~ 我梗係唔要住先la~ 因為d 餐 都有跟野飲 ~~ 過左一陣個經理又走過來 又問要唔要杯水 ~ 我話ok ~~ 但係佢奇怪地問 要有氣定冇氣 (我覺得奇奇怪怪 因為正常餐廳 都係問你要凍水 或者熱水 都係唔洗錢, 要錢個d 係另外點 既)咁我話要冇氣普通既水~~ 女朋友要熱水 ~~ 來左之開左既 St.Paul特別版evian礦泉水 ~ (我心諗 用d 咁高級既水招呼 客人 真係 good la)點左野之後 女朋友好奇問下d waiter 枝水要唔要錢 la 點知一問之下要 成 HKD 29 大洋 (未加一)最後埋單個時同經理講 你開冇講清楚 杯水係要下另外收費既wo 點知個經理仲係度狡辯, 話我要冇氣既水 ar MA 但係我話左要冇氣普通既水 (即係平時唔洗$$ 個d 水, Of course not St.Paul特別版evian礦泉水) (有礦物質既水
真係唔明個間食店 點諗 ~~
唔洗用枝水來攪差自己間餐廳既聲譽ga ma
~
而且用呢個價錢來比 ~d 食物質素真係一般 ~

事原係

過左一陣個經理又走過來 又問要唔要杯水 ~

咁我話要冇氣普通既水~~ 女朋友要熱水 ~~

點左野之後
女朋友好奇問下d waiter 枝水要唔要錢 la
點知一問之下要 成 HKD 29 大洋 (未加一)
點知個經理仲係度狡辯, 話我要冇氣既水 ar MA 但係我話左要冇氣普通既水 (即係平時唔洗$$ 個d 水, Of course not St.Paul特別版evian礦泉水) (有礦物質既水 一d 都唔普通LAW
佢擺明老屈 ~ 真係差勁 ~~

同經理爭辯一輪先佢先俾我地用左兩杯餐飲 來換左之 St.Paul特別版evian礦泉水 免費 (我覺得算係大家扯平 la~ 冇呃左你枝St.Paul特別版evian礦泉水 既錢)

最後不歡而散 總之大家要小心 ~~

2010-08-07